Prodrone – dron mnogih talentov s kremplji ptice roparice

Prodrone

Dron Prodrone je videti kot nekaj, kar je ušlo iz vaše najhujše nočne more, a je precej bolj uporaben kot zastrašujoč, čeprav se zdi, da bo z vrta ugrabil vašega otroka. Ima namreč par petosnih robotskih rok s kremplji, s katerimi lahko opravlja kopico nalog, ki jih droni do zdaj niso zmogli.

V zraku je vse večja gneča. Droni namreč osvajajo ljudi in posel. Komercialni droni so bili do zdaj večinoma omejeni na snemanje oz. fotografiranje. A kot se je izkazalo, je bil to šele začetek. Prodrone nam namreč pokaže, da je dron tehnološka igračka mnogih talentov in uporabna tudi v poslu in vsakdanjem življenju, ne le za prosti čas.

PREBERITE ŠE: Dronsurfing – kajtanje z dronom


Z robotskimi rokami ptice roparice je Prodrone sposoben početi marsikaj. Med drugim lahko prestavlja oz. dostavlja predmete, težke do 10 kilogramov, cvika kable in upravlja s stikali. Za njegovo stabilnost skrbi tehnološko dovršeni algoritem, center gravitacije pa se spremeni, ko dron uporablja robotski roki, s katerimi lahko pristane in se oklene površine kot ptica. Ponaša se s šestimi propelerji, ki omogočajo letenje s hitrostjo do 60 km/h, in je imun na vremenske neprilike. Baterija z zmogljivostjo 16.000 mAh mu zagotavlja 30 minut avtonomije. Povzpne se lahko do nadmorske višine 5000 metrov.

Prodrone – dron s kremplji:

Dodatne Informacije

Več informacij:
prodrone.jp

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
LG Puricare želi rešiti največjo težavo pri maskah – našo zmožnost normalnega dihanja