lammilythumb1
V zraku · buzz buzz

Punčka “Lammily” z realističnimi proporci običajne 19-letnice ima sedaj tudi “napake” v obliki aken, strij in celulita. Poglejmo si odziv najmlajših ob prvem stiku z “normalno” Barbie.

Oblikovalec Nickolay Lamm v začetku letošnjega leta na Kickstarterju ni ostal neopažen. Svetu je namreč predstavil Lammily, punčko, ki ima za razliko od vsem znane Barbie realistične proporce običajnega 19-letnega dekleta. Po uspehu in odobravanju tako odraslih kot tudi otrok se je odločil stopiti še korak dalje.

Sedaj lahko namreč kupimo tudi paket “napak”- nalepk, s katerimi bo naša punčka dobila strije, akne, celulit, tetovaže in ostale “nevšečnosti”, s katerimi se skozi življenje spopada skoraj vsaka ženska. Nalepke dekletca učijo kaj pomeni biti resnična ženska in jim v kombinaciji z realističnimi merami punčke sporočajo, kaj jih čaka tekom let.  

Lammily poleg zabavne funkcije omogoča tudi didaktično, saj se bodoče ženske skozi igro s punčko učijo, kaj jih čaka v puberteti in jim sporoča, da so “napake” enostavno spremembe, ki tako ali drugače doletijo skoraj vsako posameznico ženskega spola. Oblikovalec si želi, da bi s svojimi projekti dekleta naučil, da so akne, celulit in strije del normalnega odraščanja in jih odvrnil od sovraštva svojega lepega naravnega telesa.

Odpri galerijo
launch1 ”Tales of Auto Elasticity”: zgodba o elastičnosti avtomobilov Chrisa Labrooya PicMonkey Collage 6 vintage parov, za katere si želimo, da bi ostali skupaj http-::supa-woman.com: Revija People je razglasila najbolj seksi moškega leta 2014 cover-prirelli-calendar Pirellijev koledar 2015 · · · ·