Punčka “Lammily” – Barbie je sedaj polna napak v obliki aken, strij in celulita

Punčka “Lammily” z realističnimi proporci običajne 19-letnice ima sedaj tudi “napake” v obliki aken, strij in celulita. Poglejmo si odziv najmlajših ob prvem stiku z “normalno” Barbie.

Oblikovalec Nickolay Lamm v začetku letošnjega leta na Kickstarterju ni ostal neopažen. Svetu je namreč predstavil Lammily, punčko, ki ima za razliko od vsem znane Barbie realistične proporce običajnega 19-letnega dekleta. Po uspehu in odobravanju tako odraslih kot tudi otrok se je odločil stopiti še korak dalje.

Sedaj lahko namreč kupimo tudi paket “napak”- nalepk, s katerimi bo naša punčka dobila strije, akne, celulit, tetovaže in ostale “nevšečnosti”, s katerimi se skozi življenje spopada skoraj vsaka ženska. Nalepke dekletca učijo kaj pomeni biti resnična ženska in jim v kombinaciji z realističnimi merami punčke sporočajo, kaj jih čaka tekom let.  

Lammily poleg zabavne funkcije omogoča tudi didaktično, saj se bodoče ženske skozi igro s punčko učijo, kaj jih čaka v puberteti in jim sporoča, da so “napake” enostavno spremembe, ki tako ali drugače doletijo skoraj vsako posameznico ženskega spola. Oblikovalec si želi, da bi s svojimi projekti dekleta naučil, da so akne, celulit in strije del normalnega odraščanja in jih odvrnil od sovraštva svojega lepega naravnega telesa.

Dodatne Informacije

Več informacij:
lammily.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Poklici, v katerih dela največ psihopatov