ford-quiet-kennel
V zraku · tehnologija

Božično-novoletni prazniki so vsaj za ljudi polni veselja in užitka. V povsem nasprotnem položaju pa se znajdejo hišni ljubljenčki, ki jih z uporabo ognjemetov in drugih pirotehničnih sredstev vsakič znova prestrašimo. Pri Fordu so našli rešitev, in sicer Quiet Kennel, protihrupno pasjo uto.

Ford je širši javnosti resda poznan kot proizvajalec avtomobilov, kar pa še ne pomeni, da ni dejaven tudi na drugih področjih. Tokrat se je odločil, da s patentiranjem edinstvene pasje ute pomaga človekovim najboljšim prijateljem.

Ford Europe je tehnologijo aktivnega nadzora zvoka iz svojih avtomobilov prenesel v pasjo uto Quiet Kennel. Sistem ob pomoči mikrofonov, razporejenih po kabini, zaznava neželene zvoke iz okolice. Slednje nato izniči z nasprotnimi zvočnimi valovi.

Ogrodje ute je sestavljeno iz večih plasti materialov, ki učinkovito blažijo hrup. Zunanja plast je izdelana iz zvočno neprepustnega prezračevalnika, ki obdaja zvočno izolacijsko ploščo. Notranja plast povezuje zvočnike s tehnologijo aktivnega odstranjevanja zvoka.

Inovativna uta je zaenkrat še prototip. Psi bodo torej morali na mirnejše praznike počakati še vsaj eno leto. Tako, da se izognemo pirotehničnim sredstvom, pa jim lahko pomagamo že letos.


48277342_344928252730167_5626660771283861504_n ANTI Ordinary: kapa, ki se ob trku samodejno preobrazi v čelado darila 2018 Ideje za božična darila 2018: darila za tehnološke navdušence Tehnološko razstrupljanje: aplikacije in pripomočki za odvajanje od pametnega telefona. Tehnološko razstrupljanje: aplikacije in pripomočki za odvajanje od pametnega telefona Samsung_1_foto Helena Srakar, Directa Prvi Samsung center v Sloveniji · · · · · ·