PicMonkey Collage
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Če obožujete kremast sladoled in Nutello je ta recept kot nalašč za vas. Poleg tega pa je sladoled tudi enostaven za pripravo, saj je zanj potrebno le 7 sestavin.

Za pripravo te božanske sladice ni potreben aparat za sladoled in prav tako mase med hlajenjem ni potrebno mešati. Celoten čas priprave znaša le 20 minut.

Recept za božanski Cookies ‘n’ Cream sladoled z Nutello

Sestavine:

  • 2 žlici kristalnega sladkorja
  • 5 žlic vode
  • 285g sesekljane bele čokolade
  • 3 jajca
  • 1 ¼ skodelice polnomastne smetane za stepanje
  • 8 zdrobljenih Oreo piškotov
  • ⅓ skodelice Nutelle

Postopek:

V večjem loncu skupaj počasi zavremo sladkor in vodo dokler naša tekočina ne postane nekoliko sirupasta. Nato lonec odstavimo in vanj zmešamo še čokolado, dokler se le-ta ne stopi. Potem ločimo rumenjake in beljake ter rumenjake enega za drugim dodajamo v lonec in zmes stepamo dokler ne postane gladka, nato pa lonec postavimo na hladno, da se zmes shladi. V drugi posodi stepemo trd sneg iz beljakov in ga nato postopoma dodajamo zmesi. V ločeni posodi nato še stepemo smetano in jo postopoma dodamo naši zmesi. Nato skodelico z Nutello postavimo v mikrovalovno pečico za približno 20 sekund, da le-ta postane malce bolj kremasta. Naši zmesi vmešamo zdrobljene piškote (nekaj koščkov piškotov lahko pustimo kasneje za okras) in nato približno polovico zmesi položimo v pekač (najbolj primeren je pravokoten pekač za kruh) ter po vrhu pokapamo polovico Nutelle. Sedaj lahko v pekač dodamo še preostalo zmes in jo ponovno pokapamo z Nutello ter na vrh položimo še preostale zdrobljene piškote. Na koncu lahko zmes kar z nožem še malce zmešamo in nato vrh ovijemo s prozorno foljo za živila ter sladoled zamrznemo v zmrzovalniku za 6-8 ur, dokler se le-ta ne strdi. Če želimo sladoled hraniti v zmrzovalniku dlje časa, lahko pekač pokrijemo z aluminjasto foljo. Pa dober tek!

 

Do domačega sladoleda z le dvema sestavinama. Kako naredimo okusen domač sladoled iz le dveh sestavin? iStock_000040461292_Large Recept: Bezgov sirup Panakota iz bezga Recept: Bezgova panakota Cheesecake z bananinim pudingom Recept: Cheesecake z bananinim pudingom · · · ·