Recept za jabolčni kompot
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Domač jabolčni kompot je odlična ideja, ko ne vemo, kam z vsemi jabolki. Priprava je hitra in preprosta, ponudimo pa ga lahko kot samostojno sladico ali dodatek k suhi sladici.

Spremenite jabolka v dišeč jabolčni kompot. Če ne želite imeti vseh jabolk za ozimnico, iz njih napravite ta pregrešno dober domač kompot, ki se bo prilegel ob vsaki priložnosti.

PREBERITE ŠE: Recept: jabolčni rjavčki

Hitro pripravljen jabolčni kompot lahko kombinirate z drugim sezonskim sadjem in v dobre četrt ure pripravite posladek, ki si ga bodo gostje zapomnili za vedno.

Recept za domač jabolčni kompot:

Sestavine za domač jabolčni kompot:

  • 600 g jabolk (kisle sorte)
  • 2 žlici sladkorja
  • 1/2 limone
  • 2 cimetovi skorjici
  • 6 klinčkov

Postopek priprave jabolčnega kompota:
Jabolka dobro operemo, razpolovimo, odstranimo sredice in narežemo na kockice. V posodo z 250 mililitri vode dodamo sok stisnjene limone, sladkor, klinčke, cimetovo skorjico in koščke jabolka. Zavremo in na blagem ognju/pri nizki temperaturi kuhamo 10 minut. Pustimo, da se kompot nekoliko ohladi in po potrebi še dodatno začinimo in osladkamo. Ko je kompot gotov, klinčke in skorjico odstranimo. Pred uživanjem ga lahko dodatno posujemo s cimetom v prahu in za dekoracijo uporabimo list mete. Če želimo imeti kompot tudi za pozneje, ga še vročega shranimo v kozarce za vlaganje. Tako bo užiten več mesecev. Pa dober tek!


Foto: Shutterstock Recept: Enostavna kokosova rulada brez peke recept čokoladno vino Recept: slastno čokoladno vino, prava praznična pregreha Recept - tiramisu s kuhanim vinom Recept: tiramisu s kuhanim vinom Recept - jabolčni rjavčki Recept: jabolčni rjavčki · · ·