Recept za domačo jagodno marmelado
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Domača jagodna marmelada je marmelada, ki se je ne boste nikoli naveličali in bo s svojim okusom in prijetno aromo vedno prijala na kosu kruha z margarino/maslom ali kot namaz v palačinkah.

Verjetno ni boljšega za zajtrk kot domača marmelada na kruhu. Jagode, kraljice sadja, so vedno pravi užitek in teknejo v vsaki obliki. Če iz njih nastane domača jagodna marmelada, pa jih lahko uživate vse leto in ne le kot sezonski sadež.

PREBERITE ŠE: Recept: bezgova marmelada iz bezgovega cvetja

Čeprav ne bomo uporabili želirnega sredstva, lahko jagodno marmelado po tem receptu v hladilniku hranimo celo leto!

Recept za domačo jagodno marmelado:

Sestavine za domačo jagodno marmelado (za 10 oseb):

  • 1 kg jagod
  • 800–900 g sladkorja
  • 2 limoni

Postopek priprave domače jagodne marmelade:
Jagode operemo, jim odstranimo peclje, stresemo v skledo in prekrijemo s sladkorjem. Pokrijemo in pustimo stati čez noč. Naslednji dan limoni prerežemo na polovico in ju ožamemo. Na kuhalnik damo kozico z dvojnim dnom, v katero stresemo sladkor in jagode ter dodamo limonin sok. Na blagem ognju pustimo, da počasi zavre. Mešamo, dokler se sladkor ne stopi. Kuhamo še nekje 15 minut in medtem odstranjujemo peno, ki se dela na marmeladi. Njeno gostoto preverimo tako, da žlico marmelade prestavimo na hladen krožnik, počakamo tri minute in jo odrinemo s prstom. Če se naguba, marmelado že lahko odstavimo z vročine in jo hladimo cca 10 minut ter nato prestavimo v segrete kozarčke in neprodušno zapremo. Pa dober tek!

Recept za češnjevo marmelado Recept: domača češnjeva marmelada z borovnicami Slastni recepti z lubenico Recepti z lubenico za osvežujoče poletje PicMonkey Collagereceptizjagodami To so recepti z jagodami, ki jih mora poznati vsak sladkosned Recept za lubenico z belo čokolado Recept: lubenica z belo čokolado · · · ·