fbpx

Resepti: kotitekoinen mansikkahillo

Recept za domačo jagodno marmelado

Kotitekoinen mansikkahillo on hillo, johon ei koskaan kyllästy ja maultaan ja miellyttävän tuoksultaan se sopii aina hyvin leivänpalalle margariinin/voin kanssa tai levitteeksi pannukakkuihin.

Verjetno ni boljšega za zajtrk kot kotitekoista hilloa na kruhu. Jagode, kraljice sadja, so vedno pravi užitek in teknejo v vsaki obliki. Če iz njih nastane domača jagodna marmelada, pa jih lahko uživate vse leto in ne le kot sezonski sadež.

LUE LISÄÄ: Resepti: seljanmarjahillo seljankukista

Čas je, da se lotite izdelave domače jagodne marmelade. Preverjeno je boljša od tiste iz trgovine!
Čas je, da se lotite izdelave domače jagodne marmelade. Preverjeno je boljša od tiste iz trgovine!

Čeprav ne bomo uporabili želirnega sredstva, lahko jagodno marmelado po tem receptu v hladilniku hranimo koko vuosi!

Recept za domačo jagodno marmelado:

Sestavine za domačo jagodno marmelado (za 10 oseb):

  • 1 kg jagod
  • 800–900 g sladkorja
  • 2 sitruunaa

Postopek priprave domače jagodne marmelade:
Jagode operemo, jim odstranimo peclje, stresemo v skledo in prekrijemo s sladkorjem. Pokrijemo in pustimo stati čez noč. Naslednji dan limoni prerežemo na polovico in ju ožamemo. Na kuhalnik damo kozico z dvojnim dnom, v katero stresemo sladkor in jagode ter dodamo limonin sok. Na blagem ognju pustimo, da počasi zavre. Mešamo, dokler se sladkor ne stopi. Kuhamo še nekje 15 minut in medtem odstranjujemo peno, ki se dela na marmeladi. Njeno gostoto preverimo tako, da žlico marmelade prestavimo na hladen krožnik, počakamo tri minute in jo odrinemo s prstom. Če se naguba, marmelado že lahko odstavimo z vročine in jo hladimo cca 10 minut ter nato prestavimo v segrete kozarčke in neprodušno zapremo. Pa dober tek!

Kanssasi vuodesta 2004

Vuodesta alkaen 2004 tutkimme kaupunkitrendejä ja tiedotamme seuraajayhteisöllemme päivittäin viimeisimmistä elämäntavoista, matkustamisesta, tyylistä ja tuotteista, jotka inspiroivat intohimoa. Vuodesta 2023 alkaen tarjoamme sisältöä suurimmilla maailmanlaajuisilla kielillä.