Recept - domača pomarančna marmelada
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Bliža se sezona uživanja agrumov in s tem pomaranč. Da ne boste vedno uživali zgolj krhljev in pomarančnega soka, se naučite pripraviti domačo pomarančno marmelado. Pomarančna marmelada je zelo posebnega okusa, je precej sočna in najboljša v kombinaciji z maslom na kruhu.

Pomarančna marmelada je zelo posebnega okusa. Hkrati je sladka in grenka ter zelo aromatična. Tako kot vedno smo vam tudi tokrat želeli karseda poenostaviti pripravo, zato vam v nadaljevanju ponujamo kar najbolj preprost recept za domačo marmelado iz tega priljubljenega zimskega sadeža, ki je povrhu še zelo zdrav.

PREBERITE ŠE: Recept: domača kostanjeva marmelada

Pomaranča velja za pravo zakladnico vitamina C, vsebuje pa tudi snovi, ki naj bi med drugim spodbujale delovanje imunskega sistema in ohranjale vid.

Recept – domača pomarančna marmelada:

Sestavine – domača pomarančna marmelada:

  • 3 kg pomaranč
  • 1 jabolko
  • 1 limona
  • 3 kg sladkorja
  • rum (po želji)

Postopek priprave pomarančna marmelade:
Pomarančne olupimo, odstranimo peške in belo kožico. Narežemo jih na tenke rezine in jim dodamo na kocke narezano jabolko. Ožamemo limono in sok dodamo pomarančam in jabolku. Nato iz sladkorja naredimo sirup. Za kilogram sladkorja potrebujemo pol litra vode. Kuhamo tako dolgo, da se naredi sirup. V vmesnem času odstranjujemo peno, ki nastaja med kuhanjem. Sirupu dodamo pomarančne z jabolki in limono ter na visoki temperaturi kuhamo pol ure. Še vročo marmelado vlijemo v kozarce za vlaganje, ki jim pred zapečatenjem dodamo rezino limone ali nekaj kapljic ruma. Pa dober tek!


Recept - vroča čokolada z vinom Recept: vroča čokolada z vinom Recept - domača majoneza na hitro Recept: domača majoneza na hitro Recept - palačinke z mandarinami Recept: palačinke z mandarinami in vinom – samo za odrasle Recept - pomarančni punč Recept: omamno dišeč pomarančni punč · · · ·