Recept: domači After Eight
Utrip mesta · kulinarika · recepti

So vam všeč slovite čokoladice After Eight, ki združujejo okus poprove mete in temne čokolade? Naučite se jih narediti sami doma!

Čokoladice After Eight, le kdo jih ne mara? Se želite naučiti mini čokoladice narediti sami? Potem ste prišli na pravi naslov.

PREBERITE ŠE: Recept: čokoladni mafin z Nutello

Čokoladne ploščice z metinim nadevom so odličen posladek ali prigrizek h kavi ali čaju.

Recept za domači After Eight:

Sestavine za domači After Eight:

  • 120 g kakava v prahu
  • 120 kokosove maščobe
  • 3/4 skodelice agavinega sirupa
  • 80 g sveže mete
  • skodelica namočenih mandljev

Postopek priprave domačega After Eighta:
Pri zmerni temperaturi raztopimo kokosovo maščobo, v katero nato vmešamo ¼ skodelice agavinega sirupa in kakav. S polovico mase namažemo pladenj in ga za nekaj minut prestavimo v zamrzovalnik. V vmesnem času pripravimo metin nadev. Meto, mandlje, žlico kokosove maščobe in preostanek agavinega sirupa zmešamo s pomočjo mešalnika. Z metino maso nato premažemo strjeno čokolado in zaključimo s preostankom čokolade. Sladico hranimo v zamrzovalniku in postrežemo hladno. Pa veselo sladkanje!


Burek je lahko v bosanski kuhinji le mesni. Recept: najbolj pristen mesni burek Recept za bučkine rezance Recept: bučkini rezanci brez ogljikovih hidratov Recept za preprost lešnikov štrudelj. Recept: preprost lešnikov štrudelj Recept za čokoladne mufine z Nutello. Recept: čokoladni mafin z Nutello · ·