Kokice
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Peka pokovke je lahko precej težavno in veliko napornejše opravilo, kot se zdi na prvi pogled. Ne samo da med peko le redko počijo vsa zrna, večina od njih se kaj hitro tudi prime na dno ponve in celo zažge. Da bi se vsem nevšečnostim v zvezi s peko pokovke v prihodnje izognili, smo našli preprost recept in trik za peko popolne pokovke.

Čas je, da se za vedno poslovimo od zažgane pokovke in koruznih zrn, ki pri peki ne počijo; tukaj sta preprost recept in trik za peko popolne pokovke

PREBERITE ŠE: Jesenski recept: okusna lečina enolončnica s sladkim krompirjem in bučo

Recept za popolno pokovko

Sestavine za popolno pokovko:

  • 3 žličke kokosove maščobe
  • 1/3 skodelice koruznih zrn za pokovko
  • 1 žlička masla za preliv
  • sol

Navodila za pripravo popolne pokovke:
V ponvi raztopimo kokosovo maščobo, ki ji po želji dodamo sol. V olje položimo 4 zrna in ponev pokrijemo. Ko zrna počijo, dno ponve prekrijemo s preostalimi zrni. Ponev pokrijemo in odstavimo z vročine. Štejemo do 30 (lahko tudi na glas, kar bo še posebej razveselilo naše najmlajše) in ponev vrnemo na kuhalnik. Ta preprosti trik bo povzročil, da bodo vsa zrna počila naenkrat. Med enakomernim pokanjem ponev premikamo levo in desno. Ko se pokanje upočasni, ponev odstranimo s štedilnika in popolno pokovko stresemo v veliko skledo. V še vedno vroči ponvi stopimo maslo in z njim prelijemo pokovko v posodi. Po želji dodatno solimo in postrežemo.

Rafaelo kroglice Recept: slastne rafaelo kroglice, ki jih bo znal pripraviti vsak Juha Jesenski recept: slastna bučna juha s kostanji "Penne alla vodka" Recept za retro testenine “penne alla vodka” Jesenski kolač iz rikote in borovnic Jesenski recept: pregrešno dober italijanski kolač iz rikote in borovnic