Cup of ginger tea with honey and lemon
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ingverjev čaj je najbolj preprost napitek s katerim boste za svoje telo naredili veliko dobrega. Ingver namreč deluje kot izjemno prečiščevalno sredstvo z izjemnimi zdravilnimi učinki.

Ingver ima številne pozitivne učinke na zdravje in telo, saj se vse bolj uporablja tudi v alternativni medicini za zdravljenje številnih bolezni. Zagovorniki alternativne medicine dodajajo ingver k raznim preparatom in tako dosegajo odlične zdravilne učinke. Tako naj bi lajšal in blažil številne simptome in tegobe; glavobole, prebavne motnje, znižuje holesterol, deluje kot antioksidant, deluje protivnetno in tako lajša revmatična vnetja, povečuje gibljivost sklepov, preprečuje slabosti in morsko bolezen ter deluje kot afrodiziak.

Zato hitro posežite po receptu in na najbolj enostaven način pripravite izjemno zdrav ter blagodejen napitek.

Ingverjev čaj – sestavine:

* 1 liter vode (štiri skodelice vode)
* dva kosa (za palec velika) svežega ingverja
* dodatki po želji: sladkor, med in limona

Priprava:

Ingver dobro operite in ga olupite, nato pa ga narezanega na tanke lističe date v vrelo vodo. Lističi naj v vodi vrejo 20 minut, nato čaj precedite in mu dodajte med, sladkor in limono. Čaj lahko postrežete s kakšnim dobrim sladkim doma, pripravljenim piškotom.

Oglejte si video recept priprave ingverjevega čaja

PicMonkey Collage Recepti: 8 DIY različic naših najljubših kosmičev italian food - spaghetti with tomato sauce Recepti: Preproste omake za testenine emona Kuharska delavnica – Okus po Emoni Gosta juha iz sladkega krompirja Recepti: 3 bogate zelenjavne jedi na žlico, ki prijetno pogrejejo · ·