Mojito
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Prihajajo vroči poletni dnevni in tople poletne noči, ki jih bomo z veseljem preživeli v prijetni družbi in z okusnim koktejlom v roki. Tukaj je recept za Mojito, koktejl iz ruma, mete, limete, rjavega sladkorja in zdrobljenega ledu.

Poletje je čas za vesela druženja, nore noči in divje ritme. Vse v družbi okusnega koktejla Mojito. Naučimo se ga pripraviti sami in z njim razveselimo svoje prijatelje.

Recept za osvežujoč koktejl Mojito:

Sestavine Mojita:

  • limeta (3cl limetinega soka in koščki limete)
  • 5 cl belega ruma
  • 8 svežih lističev mete
  • 2 kavni žlički rjavega sladkorja
  • mineralna voda

PREBERITE ŠE: Recept: Hugo – osvežilni koktejl

Priprava Mojita:
Limetin sok, lističe mete in rjavi sladkor stresemo v nizek kozarec za koktejle. Sestavine pretlačimo s kladivcem za led, da meta spusti čudovito aromo. Kozarec napolnimo z zdrobljenim ledom in čez prilijemo rum. Dodamo malce mineralne vode ter okrasimo z vejico mete in slamico. Rob kozarca lahko podrgnemo z lističi mete, v koktejl pa lahko za lepši videz in še prijetnejši okus dodamo nekaj koščkov limete.

Ledena kava Recept za osvežujočo ledeno kavo Zelenjavni čips Recept: Zelenjavni čips, ki ga lahko grizljamo brez slabe vesti FXKD23DIAWD7ON3.RECT2100 Recept: Sladoledne lučke iz Nutelle PicMonkey Collage Recept: Preprosta poletna limonina torta ·