fbpx

Recept: Mojito – najboljši osvežujoč koktejl ta hip

Mojito

Prihajajo vroči poletni dnevni in tople poletne noči, ki jih bomo z veseljem preživeli v prijetni družbi in z okusnim koktejlom v roki. Tukaj je recept za Mojito, koktejl iz ruma, mete, limete, rjavega sladkorja in zdrobljenega ledu.

Poletje je čas za vesela druženja, nore noči in divje ritme. Vse v družbi okusnega koktejla Mojito. Naučimo se ga pripraviti sami in z njim razveselimo svoje prijatelje.

Recept za osvežujoč koktejl Mojito:

Sestavine Mojita:

  • limeta (3cl limetinega soka in koščki limete)
  • 5 cl belega ruma
  • 8 svežih lističev mete
  • 2 kavni žlički rjavega sladkorja
  • mineralna voda

PREBERITE ŠE: Recept: Hugo – osvežilni koktejl

Mojito
Mojito

Priprava Mojita:
Limetin sok, lističe mete in rjavi sladkor stresemo v nizek kozarec za koktejle. Sestavine pretlačimo s kladivcem za led, da meta spusti čudovito aromo. Kozarec napolnimo z zdrobljenim ledom in čez prilijemo rum. Dodamo malce mineralne vode ter okrasimo z vejico mete in slamico. Rob kozarca lahko podrgnemo z lističi mete, v koktejl pa lahko za lepši videz in še prijetnejši okus dodamo nekaj koščkov limete.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.