shutterstock_652106782
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ko se stopinje povzpnejo na 30, potem veste, da je čas za prijetno ohladitev. Za vas imamo recept za najboljše domače lučke z breskvami in grškim jogurtom.

To je naša najnovejša obsedenost. Večplastne najboljše domače lučke z breskvami in grškim jogurtom so videti ču-do-vi-to, hkrati pa so takšne tudi po okusu!

Sestavine:

  • 435 g breskev, olupljenih in narezanih na krhlje
  • 66 g rjavega sladkorja
  • pol čajne žličke cimeta
  • ščepec morske soli
  • 340 g grškega jogurta
  • 112 g kisle smetane
  • 2 čajni žlički vaniljevega ekstrakta

Priprava:

Pečico predogrejte na 190 stopinj Celzija. Breskve enakomerno razporedite po pekaču, obloženem s papirjem za peko. Dodajte rjavi sladkor, cimet in sol ter premšajte, da se okusi združijo. Breskve pecite tako dolgo, da postanejo mehke (20 do 25 minut). Ohladite za 15 minut. V večji skledi zmešajte grški jogurt, kislo smetano in vaniljev izvleček. Približno 3/4 mase premestite v posodo, iz katere boste lahko maso nato izlivali. Tej masi dodajte ohlajene breskve in jih s pomočjo mečkalca za krompir, ki bo breskve lepo stisnil, vmešajte v maso. Koščki breskev seveda lahko ostanejo.

2 žlici jogurtove mase prelijite v model za lučke. Temu naj sledijo 4 žlice breskove mase in nato še 4 žlice jogurtove. Nadaljujete, da porabite vso maso. Držala za lučke namestite v sredino modela in model prenesite v zamrzovalnik, kjer naj bo vsaj 2 uri. Za lažje odstranjevanje lučk iz modelov lahko model na hitro “otoplite” s toplo vodo. Pa sladek dober tek!

shutterstock_400768405 Recept: slastna in hitra torta z belo čokolado in jagodami shutterstock_1148744675 Recept: lahka poletna pica, polna zelenjave shutterstock_289749776 Recept: jagodni džem z vanilijo in čokolado 2019-05-23 Recept: najboljši domači sadni cmoki – kot bi jih naredila tvoja babica · · · ·