Recept za jagodni mousse
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Spremenite jagode v omamni jagodni mousse, ki vas bo s svojim nežnim okusom kupil za vedno.

Jagodni mousse je rahla penasta sladica, ki bo prepričala tudi najbolj izbirčne gurmane.

PREBERITE ŠE: Recept: božanski čokoladni mousse iz le dveh sestavin!

Preprosto pripravljen poobedek polnega okusa je kot nalašč za trenutke, ko želite pocrkljati sebe ali svoje goste. Zanj boste vedno našli še nekaj prostora v želodčku, pa če bo ta še tako poln!

Recept za jagodni mousse:

Sestavine za jagodni mousse:

  • 250 g jagod
  • 3 jajca
  • 2 žlici sladkorja
  • 125 ml mleka
  • 125 ml sladke smetane
  • lističi melise (za dekoracijo)

Postopek priprave jagodnega moussa:
Jagodam odstranimo peclje in jih pretlačimo, da nastane jagodni pire. Nato ločimo beljake in rumenjake. Slednje s sladkorjem kremasto stepemo. Nad vodno kopeljo zmesi počasi dodajamo mleko in stepamo tako dolgo, da postane gostejša. Odstavimo. Jagodni pire vmešamo v maso z rumenjaki in ohladimo. Medtem posebej stepemo beljake in sladko smetano. Sprva v hladno jagodno kremo zmešamo sneg, nato še sladko smetano. Jagodni mousse prestavimo v kozarce in prestavimo v hladilnik za najmanj dve uri. Preden postrežemo, mousse okrasim z meliso. Pa dober tek!

Recept: prigrizek s paradižnikom Recept: sočen prigrizek s paradižnikom Recept - domači ledeni čaj Recept: domači ledeni čaj Recept - brazilski sirovi kruhki Recept: brazilski sirovi kruhki – slani prigrizek št. 1 v času OI Rio 2016 Recept za sladoledni sendvič s čokolado. Recept: sladoledni sendvič s čokolado za angelčke · · · ·