Recept - pomarančni punč
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Kuhano vino je stalnica v decembru, vse bolj pa je v veljavi tudi njegov ‘bratranec’ punč, sadno-aromatična pijača, ki se ravno tako prileže za mrzle zimske večere. Izkoristite sezono agrumov in si pripravite domači pomarančni punč, ki pogreje in pričara praznično vzdušje.

Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december in kuhano vino sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena alkoholna pijača, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.

PREBERITE ŠE: Najboljši recept za kuhano vino

Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, v božičnem času in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.

Recept za domači pomarančni punč:

Sestavine za domači pomarančni punč:

  • 400 ml belega vina
  • 8 pomaranč
  • 2 limoni
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 80 ml ruma
  • 4 klinčki

Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!


nutellin mousse Recept: božanski Nutellin mousse za sladokusce Recept za sirove grizike Recept: sirove grizike – lizike iz sira Recept - pečene testenine Recept: pečene testenine z mletim mesom in nebeško skorjico Recept za jabolčni kompot Recept: domač jabolčni kompot, ki diši po domu · · · · ·