fbpx

Recept: omamno dišeč pomarančni punč

Recept - pomarančni punč

Kuhano vino je stalnica v decembru, vse bolj pa je v veljavi tudi njegov 'bratranec' punč, sadno-aromatična pijača, ki se ravno tako prileže za mrzle zimske večere. Izkoristite sezono agrumov in si pripravite domači pomarančni punč, ki pogreje in pričara praznično vzdušje.

Pripravite si aromatičen in omamno dišeč pomarančni punč! Veseli december in kuhano vino sta kot rit in srajca, zato marsikdo pozabi, da obstaja še ena alkoholna pijača, ki ravno tako, če ne še bolj, prija na mrzle zimske popoldneve in večere – punč.

PREBERITE ŠE: Najboljši recept za kuhano vino

Namesto kuhanega vina si privoščite punč.
Namesto kuhanega vina si privoščite punč.

Domači pomarančni punč bo prijal po sprehodih, po aktivnostih na prostem, ob sproščenem pogovoru s prijatelji, v božičnem času in na zabavah. Poskrbel bo, da vam bo za veseli december še bolj lepo in toplo.

Recept za domači pomarančni punč:

Sestavine za domači pomarančni punč:

  • 400 ml belega vina
  • 8 pomaranč
  • 2 limoni
  • 80 g rjavega sladkorja
  • 80 ml ruma
  • 4 klinčki

Postopek priprave domačega pomarančnega punča:
Za začetek ožamemo pomaranče in limoni. Pomarančnemu in limoninemu soku dodamo dva decilitra vode in belo vino. Primešamo sladkor, rum in klinčke ter segrejemo, a ne kuhamo. Pustimo stati 30 minut, nato pa punč precedimo in ga pred serviranjem še enkrat segrejemo. Pa na zdravje!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.