Screen Shot 2018-09-28 at 11.19.28 copy
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Tukaj je preprost recept za pecivo z Nutello, ki ga ni treba peči in ki ni zahteven niti pri pripravi niti pri sestavinah.

Pred vami je recept za pecivo z Nutello brez peke, ki je tako dobro, da si boste obliznili vse prste!

Sestavine za pecivo z Nutello brez peke:

  • 250 g sira maskarpone
  • 3 žlice Nutelle
  • 1 zavitek maslenih keksov oz. keksov Albert
  • skodelica črne kave
  • kavni liker (po želji)
  • sesekljani lešniki

Priprava peciva z Nutello brez peke:

V skledi dobro premešamo sir maskarpone in 3 žlice Nutelle, da dobimo kremo. Vzamemo paket keksov Albert ter keks z ene strani namažemo s kremo ter prekrijemo z drugim keksom. Naredimo si od 10 do 12 parov ali sendvičev keksov s kremo. V skledo nalijemo kavo in ji po želji dodamo še kavni liker. Dobro premešamo. Vzamemo sendvič in ga z obeh strani potopimo v kavno mešanico. Nanj namažemo kremo in ga položimo poleg drugega sendviča, prav tako namočenega v kavi. Sestavimo kolač. Ko končamo, vzamemo lopatico in preostalo kremo namažemo po celotnem kolaču, da dobimo lep čvrst pravokotnik. Potresemo z lešniki. Za eno uro postavimo v zamrzovalnik. Kolač režemo na diagonalne rezine. Pa dober tek!

Pripravo peciva z Nutello brez peke si lahko ogledate v priloženem videoposnetku.


paša lokum Recept: božanska sladka sultanova sarma ali paša lokum shutterstock_321378590 3 recepti za sladice z bučo, ki vas bodo vrnili naravnost v otroštvo shutterstock_641695681 6 sladic v skodelici za lena dekleta, ki jih lahko pripravite v mikrovalovni pečici shutterstock_1076799038 4 recepti za domače lučke za zajtrk, ki te bodo spravile v dobro voljo · · · · · ·