Popoln brunch
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Topli sendvič čoln s koščki slanine, jajci in sirom je popoln recept za še bolj popoln brunch. Priprava nam namreč ne vzame dosti časa, kljub temu pa dobimo konkreten obrok, ki ga zlahka tudi delimo. Lahko si ga privoščimo sami ali ko gostimo družbo. Priprava je sila enostavna, rezultat pa božanski.

Topli sendvič čoln s koščki slanine, jajci in sirom je idealna rešitev, ko nimate časa za kuhanje, a želite vase vreči nekaj toplega in konkretnega. V nadaljevanju si lahko preberete, kaj vse potrebujete za izdelavo popolnega bruncha in kaj vse morate storiti.

Recept za topli sendvič čoln s koščki slanine, jajci in sirom

Sestavine:

  • 1 francoska štruca (bageta)
  • 5 velikih jajc
  • 1/3 l polnomastnega mleka
  • 100 g popečenih koščkov slanine
  • 100 g sira
  • 2 na tanko narezani mladi čebuli

PREBERITE ŠE: Praznični recept: hudičevo dobri miklavževi parklji

Priprava toplega sendviča čolna s koščki slanine, jajci in sirom
V srednje veliki posodi zmešamo jajca, mleko, slanino, sir in čebulo. Iz francoske štruce izdelamo ”deblak” (na vrhu izrežemo pravokotnik in odstranimo del mehke sredice). Z žlico nato v izdolbeni del zlijemo mešanico in pri 175 stopinjah Celzija pečemo 25 minut. Topli sendvič nato le še narežemo na koščke in pojemo, ko je še toplo.

Orehova rulada Recept: božična orehova rulada brez moke shutterstock_668516281 (1) Recept: božanska kremna vroča čokolada s pudingom Domača bajadera Recept: domača bajadera brez peke Jajčni liker - recept Recept: penast jajčni liker, ta obvezni spremljevalec zime ·