Untitled
V zraku · tehnologija · gadgeti

Pri vseh elektronskih napravah za shranjevanje podatkov, ki smo jih lahko videli v zadnjem času, je zelo spodbudno, da nekateri proizvajalci notesnikov še razmišljajo po “starem”. Ti so namreč izdelali Rekonect Magnetic Notebook, magnetni notesnik, iz katerega lahko vzameš list in ga ponovno vstaviš. Kako preprosto, kaj ne?

Saj poznate tradicionalne notesnike – ni pomembno, kako je zvezek narejen, ko iz njega iztržeš list, ga nikoli več ne moreš pripeti nazaj. Razen seveda, če gre za Rekonect Magnetic Notebook magnetni notesnik, katerega ‘hrbtenica’ je iz stalnega magneta, na robu vsakega lista pa je trak nanesenega železovega črnila. Magnetne silnice držijo pripet list v notesniku, vendar ga lahko vedno potegnemo ven, ne da bi ga strgali, in ga po potrebi kasneje spet ‘vpnemo’.

Po pravici povedno, je nekaj ‘podobnih’ pristopov, na primer kovinska spirala, ki jo je moč razpreti in vstaviti list z luknjami ob strani, vendar naj bi bil magnetni pristop za odtenek udobnejši. Kot pa pravijo, vseeno zahteva nekaj prilagajanja, da je vse skupaj res tako preprosto, kot je videti na videu spodaj.

Da je notesnik lično urejen, bo treba vzeti ven vse liste, vstaviti  želen list na njegovo mestojih poravnati in nato snop približati magnetu. Trdijo tudi, da ima magnetno črnilo dolgo življenjsko dobo in da notesnik ne bo razpadel po nekajletnemu »ždenju« na knjižni polici. Pristop pa ima še eno prednost. Ker je magnetna tudi zunanjost notesnika, lahko nanj preprosto pritrdimo tudi kovinsko pisalo.

Rekonect Magnetic Notebook v velikosti 20 x 14 cm stane trideset dolarjev, 55 dodatnih listov, kolikor jih gre vanj, pa slabih deset. Platnice so trdne, na voljo je več barv, opremljen pa je tudi z elastičnim trakom, ki skrbi, da se ne razpre po nesreči.

Galerija slik – Rekonect Magnetic Notebook

Reckonect Magnetic NotebookOdpri galerijo

Google Pixel Slate Google Pixel Slate: tablica, ki bo resna konkurenca iPadu in Surfaceu Facebook Portal Facebook Portal: kamera, ustvarjena posebej za Messeneger DSC03586 HyperJuice: najmočnejša prenosna polnilna baterija na svetu z USB-C-priključkom Nokia-True-Wireless-Earbuds-Cover Nokia True in Nokia Pro: na tak ali drugačen način v uho · ·