Kirby Chambliss (USA) - Action
V zraku · buzz buzz

Ko zaropoče robustni zvok motorja, zavibrira celotna letalska kabina. Pilotu se napnejo žile, adrenalinski mehurček je e v nizkem štartu, da se razpoči. Tri. Dva. Ena. Letalo se odrine v modrino, v višave, kjer naslednjih nekaj minut ne on ne pilot ne poznata meja akrobatske širine, ki jo bosta ustvarila na nebu. Ste pripravljeni na dvig pritiska? Ste pripravljeni na najbolj nore posnetke preteklih Red Bull Air Race dogodkov? Pripnite pasove, vzleteli bomo!

Nebo je meja, pravijo mnogi in ta konec tedna bo to zagotovo veljalo za divje letalske dirke Red Bull Air Race, ki bodo zahrumele v slikovitem obalnem mestecu Rovinj, kjer te dni že potekajo priprave na ta veličastni adrenalinski dogodek. Ker smo tudi mi že precej nestrpni in neučakani smo pobrskali, kako nore in divje so lahko letalske dirke, ki se na nebo vračajo po treh letih premora.

Prva od sedmih zračnih dirk, ki bodo v šestih državah na treh kontinentih poskrbele za pravo vrtoglavico, se je v Abu Dhabiju zgodila zadnji petek v februarju in prvo soboto v marcu, naziv zmagovalca pa je ubranil aktualni prvak zadnjih dveh Red Bullovih zračnih dirk leta 2009 in 2010 Paul Bonhomme iz Velike Britanije.

Zdi se, da bo Bonhomme tudi letos trd oreh, saj je pred štirimi leti ubranil naslov prvaka leta 2009 in tako že drugič poletel na najvišjo stopničko. “Nisem pričakoval, da bodo rezultati tako tesni,” je dejal, ko je v Abu Dhabiju dosegel svojo 14. zmago v karieri. “Predvideval sem, da se bodo časovne razlike med piloti zmanjšale zaradi sprememb pravil. Vendar ne toliko. Sedaj gre zares in nihče si ne sme privoščiti napake.”

Eksotična mesta so kot nalašč za tako atraktivne dirke, kot so Red Bull Air Race, ki so jih po letu 2010 odpovedali z namenom, da bi izboljšali varnost in jih reorganizirali. Nesreča, pa naj bo to le dotik krila letala z drogom, vsekakor nikoli ne počiva.

Na dirki v Rovinju se bo premierno predstavil tudi naš Peter Podlunšek, ki bo tekmoval v soboto, 12. aprila. Petru in še ostalim novincem se je namreč uspelo uvrstiti v Red Bull Air Race 2014 Challenger Cup. To je novost leta 2014, ki novim osmim pilotom iz sedmih različnih držav omogoča, da se pomerijo v Challenger Cup-u za točke. Smo torej pripravljeni? Absolutno! Sobota je pred vrati in adrenalina v krvi je vse več.

4 Spletni simboli na znanih umetniških delih 538-934x Zbirka fotografij, ki prikazujejo najglobja človeška čustva Fakus-Pencil-Cases-with-3D-Geometric-Illusions-by-sun-star Igrivo varljive peresnice Fakus easter-eggs-designs-wallpaper 16 zabavnih idej za barvanje in okrasitev velikonočnih pirhov · · ·