fbpx

Uspešno zaključen 16. Weekend Media Festival v Rovinju

21.09.2023., Rovinj - Weekend Media Festival 2023. Partijem zapoceo 16 Weekend Media Festival.

Najboljši vikend v letu je ponovno navdušil, navdušil, izobraževal in zabaval ter upravičil naziv vodilnega regionalnega festivala medijev, komunikacij, marketinga in širšega področja kreativnega poslovanja. Stara Tobačna tovarna v Rovinju je v zadnjih treh dneh zbrala rekordno število obiskovalcev, ki so imeli priložnost sodelovati na vrhunskih predavanjih in slišati vse od vodilnih regionalnih in svetovnih strokovnjakov o aktualnih temah in trendih današnjega časa, z neizogibno dozo super druženje in zabava. Med njimi so bile teme o sobivanju piarovcev in novinarjev, kontroverznih podjetnikih, vplivu umetne inteligence, fenomenu pasti, pa tudi o poslovnih neuspehih, ki so jih na svoji razvojni poti zabeležili uspešni podjetniki.

»Weekend.16 je presegel vsa pričakovanja! Fantastično je bilo ponovno uživati ​​v neverjetnem vzdušju, pogledu na polne dvorane in zadovoljnih obrazih rekordnih 6000 obiskovalcev, ki so uživali zadnji septembrski vikend. Ponovno smo dokazali, da smo festival – vodilni v izmenjavi izkušenj, velike energije, prijateljstev in ustvarjanja poslovnih sodelovanj, pa tudi festival novih idej,« je povedal Tomo Ricov, programski direktor Weekend Media Festivala. ki je tudi letos potekalo pod generalnim pokroviteljstvom skupine Adris.

23.09.2023., Rovinj – Weekend Media Festival 2023. Predavanje – Bit ce skoro propast sveta. Boris Jokic.

Umetna inteligenca je vseprisotna, z njo se bodo seveda razvijale tudi mlajše generacije, na nas pa je, da spoznamo vse njene možnosti, se izobražujemo, informiramo in sprejmemo pozitivne spremembe, ki jih bo prinesla, je bil poudarek panela Open about AI. Dinamična razprava strokovnjaka za umetno inteligenco Borisa Debića, direktorja ZŠEM, Mislava Malenice, predsednika in izvršnega direktorja hrvaškega združenja Mindsmiths in Joška Mrndžeta, direktorja Adriatics regije Google, ki jo je moderiral Aco Momčilović, strokovnjak in svetovalec, Futurehr, se je zaključila s sporočilom da ni toliko pomembna tehnologija, kolikor je pomembno dejstvo, da je doba, s katero se soočamo, nova revolucija. Boris Jokić, direktor Inštituta za družbene raziskave, je v svojem predavanju zaključil, da sta razvoj digitalnih tehnologij in umetne inteligence korenito spremenila vse vidike našega življenja in da zasebni prostor skoraj ne obstaja več.

22.09.2023 – Rovinj – 16. Weekendmedia festival.
Dvorana Vikendica, panel: KONTROVERZNI PODUZETNIK
panelisti: Zoran Turkovic 24sata, Aleksandar Stankovic, Voditelj, autor, Zoran Sprajc RTL,
Hrvoje Bujas, UGP, Tihomir Ladisic, N1.
Moderator:Petar Stefanic

Kishore Mahbubani, singapurski diplomat, nekdanji predsednik Varnostnega sveta OZN in strokovnjak za mednarodne odnose, je na panelu Je Zahod izgubil? delil neverjetna spoznanja o prihodnosti, geopolitičnih spremembah in vplivu Azije na Zahod. “Naslednjih 10 let bo 10 najbolj razburljivih let v geopolitiki,” je dejal Mahbubani in poudaril, da še nikoli v zgodovini človeštva nismo gledali, kako se spopadata dve neverjetni sili enake velikosti in moči. »To bo pretreslo svet, pripnite se z varnostnimi pasovi!« je dejal Mahbubani iz navdihujočega predavanja.

23.09.2023., Rovinj, Weekend Media Festival.
ŠTO JE TU SMIJEŠNO? Paner na temu Humor u regiji u kojem su sudjelovali Goran Vincic, Tin Vodopivec, Zoran Kesic, Petar Bajovic

Na panelu – Kje grešijo piarovci?, je potekala živahna razprava. »Problem ni v tem, da k nam teče preveč informacij, ampak je ponavadi problem v tem, da hočejo piarovci imeti nadzor nad delom novinarjev, včasih s politično, včasih s komercialno močjo, in mislijo, da imajo moč obvladati informacije. Skratka, novinarje moti, ker hočejo informacije, ki jih piarovci nočejo dati, piarovci pa rinejo informacije, ki niso za novinarja nezanimive, ker so promocijske narave. Ravno občinstvo je na izgubi, ker obstaja konflikt med dvema strujama,« so bile besede Tomislava Klauškega, novinarja 24 sata, ki je sodeloval na panelu z Ivano Galić Baksa, direktorico marketinga in komunikacij United Media  in Ruža Veljović, direktorica korporativnih zadev in komuniciranja, Wireles Media Group in Vladimir Preselj, direktor Millenium promocije. O vplivu medijev na dojemanje podjetnikov so govorili Zoran Turković, glavni izvršni direktor 24 sata, Aleksandar Stanković, televizijski voditelj, Zoran Šprajc, RTL, urednik in voditelj, Hrvoje Bujas, predsednik Združenja Glas podjetnikov in Tihomir Ladišić, N1, direktor informativno-programskega programa na panelu Kontroverzni podjetnik powered by UGP, ki ga je moderiral Petar Štefanić.

23.09.2023., Rovinj – Weekend Media Festival 2023. Atmosfera.

»V začetku 90. let je bila beseda podjetnik večinoma povezana s kriminalom in celotna ideja UGP je bila, da beseda podjetnik postane izraz za ljudi, ki ustvarjajo nove vrednote. Beseda poslovnež je človek, ki je prišel do položaja preko politične povezave in zato moramo ta dva pojma distancirati. Politika seveda deluje v medijih, so pa tudi podjetniki, ki bi radi vpliv in moč,« je dejal Bujas.

Čeprav množični mediji niso več kralji medijske kulture kot prej, ostajajo živi in ​​močni, tehnologija pa je spremenila njihovo prevlado in jih, paradoksalno, naredila močnejše, je teza predavanja Kako podatki in umetna inteligenca oblikujejo današnji DOOH in zadnjih množičnih medijev, ki sta vodilni imeni s področja DOOH – Kai-Marcus Thäsler, član upravnega odbora Svetovne organizacije za zunanje oglaševanje (WOO) in Denis Gaumondie, pionir in svetovni vodja na področju meritev outdoor digitalnega oglaševanja in izložbe v maloprodaji, delili svoje zgodbe in izkušnje. »Najlažje je odnehati, najtežje nadaljevati« je sporočilo letošnjega panela Pušiona 2.0, na katerem so uspešni razkrili svoje manj uspešne zgodbe, medtem ko so nepremostljive razlike med boomerji, generacijo Z in milenijci, torej otroki cvetov in rockerji ter mlade generacije, ki posluša trap, razlagata glasbenika Relja Popović in Zembo Latifa, Đorđe Trbović, soustanovitelj in izvršni direktor IDJ, ter Milan Majerović Stilinović, ZAMP. Ugotovili so, da kljub temu, da boomerji pogosto ne razumejo trap kulture, je ta postala fenomen, ki je združil Balkan, kar kaže na moč glasbe kot sredstva združevanja ljudi in spodbujanja povezanosti.

Športni navdušenci so bili deležni pogovora ena na ena med večkratnim dobitnikom emmyja in kreativnim direktorjem CBS Sports Petom Radovichem ter znanim hrvaškim košarkarjem Damjanom Rudežem z naslovom Kako prodati nogomet (in destinacijo) Američanom. “Primer Superbowla potrjuje, da je za Američane šov pomembnejši od športa,” je dejal Radovich, ki je skupaj z Rudežem napovedal novo edicijo Sunset Sports Media Festivala, projekta, ki je združil svetovne zvezde športa, promocije in estrade v Zadru in naredil korak naprej pri promociji Hrvaške na ameriški trg. Na panelu Vsi govorijo o Reki – nova reška perspektiva sta reški župan Marko Filipović in direktor Turistične skupnosti mesta Reka Petar Škarpa izpostavila, da so se v Reki v zadnjih letih odprle številne priložnosti za revitalizacijo infrastrukture ter številnih kulturnih in gospodarskih objektov – od nove kulturne četrti, nove knjižnice, avtobusne postaje pa vse do nove navtične marine. Vse te investicije so vodile do spremembe paradigme – Reka iz pristaniškega in industrijskega mesta postaja turistična destinacija. Skupaj z moderatorko Neveno Rendelo Vejzović, direktorico Prime Time Communications, sta napovedali tudi drugo izvedbo regionalne konference Women’s Weekend, ki bo potekala na Reki od 7. do 10. marca 2024 v novem prostoru Art kvarta in bo gotovo prispeval k novi perspektivi Rijeke.

Čemu se smeji občinstvo na bregovih Vardarja in čemu ob vznožju Triglava? Kateremu občinstvu je bolj pomembno, da je nekaj smešno, in kateremu je dovolj, da je samo smešno? Na ta vprašanja je odgovarjala najbolj duhovita zasedba Vikenda – stand-up komiki Tin Vodopivec, Goran Vinčić in Peđa Bajović ter novinar in voditelj Zoran Kesić, ki ne verjame, da njegovo publiko vznemirjajo nacionalistična vprašanja, čeprav je v naši regiji še vedno aktualna tema, ki bi namesto politične satire naše politike izvozila v Evropo. Weekend Media Festival smo zaokrožili z zabavo do jutranjih ur z odlično nizozemsko-novozelandsko skupino My Baby in na RNB Confusion v organizaciji DJ Medo in DJ Turk ter Zembo Latifa in z odlično glasbo, veliko zabave in druženja zaključili letošnji Weekend.16.

21.09.2023., Rovinj – Weekend Media Festival 2023.
Partijem zapoceo 16 Weekend Media Festival.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.