Rolls-Royce Ghost Zenith Collection
Utrip mesta · mobilno

Rolls-Royce se bo s poklonom konceptu 200EX, v obliki omejene serije, poslovil od aktualne luksuzne limuzine Rolls-Royce Ghost.

Prihaja nova generacija luksuznega avtomobila Rolls-Royce Ghost, pred tem pa se bo aktualni model poslovil s še zadnjim poklonom konceptu 200EX, ki je približno 10 let nazaj napovedal aktualnega Ghosta. Zadnji primerki bodo nosili oznako Zenith Collection, narejenih pa jih bo zgolj 50. Od ostalih se bodo razlikovali po posebnem dodatku v notranjosti. Originalni kipec “Spirit of Ecstasy”, z že omenjenega koncepta, so stalili, dobljeni ingot pa razrezali na 50 delov. Z vsakim od teh delov bodo okrasili notranjost posameznega Ghosta iz poslednje serije. Del osrednje konzole bo obogaten s posebno gravuro, inspiracijo za njo pa so dobili s povečanjem konstrukcijskega načrta koncepta 200EX, ki so ga prav tako razrezali na 50 delov.

Poslednja serija prinaša ves luksuz, ki smo ga pri tej znamki vajeni. Tudi v notranjosti bomo našli polno podobnosti z Ghosti preteklih generacij. Zadnji sedeži imajo zelo podoben vzorec, kot ga je imel Ghost Silver iz leta 1907. Če bi izbrali različico z daljšo medosno razdaljo bo vzorec na stropu posnemal silhueto “Spirit of Ecstasy”, pri krajši medosni razdalji pa je na voljo tako imenovano zvezdnato nebo, s kar 1.340 osvetljenimi optičnimi vlakni. Omeniti velja še klasično analogno uro na sovoznikovem delu armaturne plošče, kjer je jasno opazen napis Zenith Collection.

Galerija: Rolls-Royce Ghost Zenith Collection

Rolls-Royce Ghost Zenith CollectionOdpri galerijo
Audi RS 6 Avant Audi RS 6 Avant: karavan za ‘fotre’ z dirkaško žilico Fluid-1S Fluid-1S: električno kolo nove generacije Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster Lamborghini Aventador SVJ 63 Roadster: ‘volk’ v ekskluzivni preobleki Mercedes-Benz EQV Mercedes-Benz EQV: prihaja prvi električni luksuzni kombi! ·