Rolls Royce Phantom Serenity ni prav nič fantomski.
Utrip mesta · mobilno

Britanski Rolls-Royce je na ženevskem avtosalonu 2015 predstavil unikatnega Phantoma z imenom Serenity, ki mu je notranjost odel v svilo, dimljen češnjev les in bambusovino. S tem se je priklonil svoji bogati zgodovini, v kateri so pomembni ljudje, od tistih z modro krvjo do svetovnih voditeljev, za svoje prevozno sredstvo izbrali Rolls-Royca. Iz teh plemenitih krogov je hišna oblikovalska ekipa na čelu z glavnim oblikovalcem, Gilesom Taylorjem, tudi črpali navdih za dizajn.

Njegova ekscelenca, Rolls-Royce, je pod streho vzela marsikaterega velmoža, a prav nihče se ni vozil v tako prestižni in estetsko dovršeni (orientalsko orientirani) notranjosti kot je ta od Serenityja, odeta v kitajsko svilo, dimljen češnjev les in bambusovino, pa tudi biserovino, ki so jo predstavili v Ženevi. In če je notranjost unikatnega Phantoma Serenity polna zgodovinskih pečatov, belega usnja, cvetočih motivov in esence Rolls-Royca 20. stoletja, potem je zunanjost odeta v pregrešno drago in unikatno bisernato barvo, ki je dopolnjena z nekaj izčiščenimi dotiki notranjosti.

PREBERITE ŠE: Rolls-Royce phantom metropolitan collection – ko tudi pregrešno drago ni dovolj

Phantom Serenity vas v potniški kabini sicer pričaka z izjemno spokojnostjo, takšno, kakršno so cesarji poiskali na svojih privatnih vrtovih, kjer so lahko v miru razmišljali pod cvetočimi krošnjami. Nič čudnega torej, da se v njej čas preprosto ustavi. No, poleg poklona nekdanji prosluli klienteli, pa so pri Rolls-Roycu ta model izdelali tudi z namenom, da pokažejo svojo izjemno, tudi tekstilno spretnost, s katero lahko ugodijo domala vsaki kupčevi želji.

Rolls Royce Phantom Serenity ni prav nič fantomski.Odpri galerijo
Aston Martin DBX Aston Martin DBX: Vizija britanske prihodnosti razreda GT Koenigsegg Regera Koenigsegg regera ima pod kolesi za 1.800 vrancev moči in hitrosti Suzuki iM-4 Suzuki iM-4 in iK-2: naslednik Jimnyja in novi mestni malček Bentley EXP 10 Speed 6 Bentleyeva moderna interpretacija GT kupeja sliši na ime EXP-10 speed six