Rolls-Royce Phantom Serenity – posebnež z estetsko dovršeno notranjostjo

Rolls Royce Phantom Serenity ni prav nič fantomski.

Britanski Rolls-Royce je na ženevskem avtosalonu 2015 predstavil unikatnega Phantoma z imenom Serenity, ki mu je notranjost odel v svilo, dimljen češnjev les in bambusovino. S tem se je priklonil svoji bogati zgodovini, v kateri so pomembni ljudje, od tistih z modro krvjo do svetovnih voditeljev, za svoje prevozno sredstvo izbrali Rolls-Royca. Iz teh plemenitih krogov je hišna oblikovalska ekipa na čelu z glavnim oblikovalcem, Gilesom Taylorjem, tudi črpali navdih za dizajn.

Njegova ekscelenca, Rolls-Royce, je pod streho vzela marsikaterega velmoža, a prav nihče se ni vozil v tako prestižni in estetsko dovršeni (orientalsko orientirani) notranjosti kot je ta od Serenityja, odeta v kitajsko svilo, dimljen češnjev les in bambusovino, pa tudi biserovino, ki so jo predstavili v Ženevi. In če je notranjost unikatnega Phantoma Serenity polna zgodovinskih pečatov, belega usnja, cvetočih motivov in esence Rolls-Royca 20. stoletja, potem je zunanjost odeta v pregrešno drago in unikatno bisernato barvo, ki je dopolnjena z nekaj izčiščenimi dotiki notranjosti.

PREBERITE ŠE: Rolls-Royce phantom metropolitan collection – ko tudi pregrešno drago ni dovolj

Rolls Royce Phantom Serenity ni prav nič fantomski. V Ženevi so ga javnosti takole odkrili.
Rolls Royce Phantom Serenity ni prav nič fantomski. V Ženevi so ga javnosti takole odkrili.

Phantom Serenity vas v potniški kabini sicer pričaka z izjemno spokojnostjo, takšno, kakršno so cesarji poiskali na svojih privatnih vrtovih, kjer so lahko v miru razmišljali pod cvetočimi krošnjami. Nič čudnega torej, da se v njej čas preprosto ustavi. No, poleg poklona nekdanji prosluli klienteli, pa so pri Rolls-Roycu ta model izdelali tudi z namenom, da pokažejo svojo izjemno, tudi tekstilno spretnost, s katero lahko ugodijo domala vsaki kupčevi želji.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Lamborghini Tecnomar 63: bodoča ikona