Aplikacija Sag's Wien
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Sag’s Wien (Povej, Dunaj) je zanimiva mobilna aplikacija za prebivalce Dunaja, ki jim omogoča, da pristojnim organom z nekaj kliki sporočijo, kje v mestu vidijo težave v smislu smeti oz. umazanije, slabega stanja cestišča, slabo zavarovanega prehoda za pešce … Aplikacija pa ni samo odlagališče predlogov, saj prek nje meščani izvedo, kdaj so se mestne oblasti nevšečnosti lotite oz. jo odpravile.

Mobilna aplikacija Sag’s Wien Dunajčanom omogoča, da so bolj neposredno vpeti v proces odločanja s tem, ko s svojimi pobudami za izboljšanje stanja mesta in opozarjanjem na takšne in drugačne nevšečnosti ‘pritiskajo’ na pristojne službe.

PREBERITE ŠE: Koncert: Shawn Mendes maja 2017 prihaja na Dunaj

Mesto Dunaj v primeru odprave težav(e) o opravljenem uporabnike tudi obvesti. Aplikacija je izjemno pregledna in s pomočjo nje je moč hitro ugotoviti, ali je kdo že oddal podobno pobudo, prav tako, ali so se pristojni zadeve že lotili. Dunaj s tem samo še utrjuje svoj status vodilnega evropskega mesta na področju javne uprave, aplikacija pa je nov kamenček v mozaiku digitalizacije birokratskih postopkov. E-uprava ima že prek 600 spletni strani, ki so izjemno dobro obiskane. Podobno aplikacijo imajo tudi nekatera slovenska mesta, med njimi Maribor.

Galerija – mobilna aplikacija Sag’s Wien:

Sag's WienOdpri galerijo

Aplikacija Lickster Aplikacija Lickster: postani mojster oralnega zadovoljevanja i-Ticket: aplikacija za napačno parkiranje Aplikacija i-Ticket: bi za 12 evrov ”vohunili” za redarje? eHrana Se tradicionalnemu naročanju dostave hrane na dom bliža konec? Mobilna aplikacijia Malcajt Slovenska mobilna aplikacija Malcajt – vodič po restavracijah in njihovi ponudbi · · · · · ·