fbpx

Sag’s Wien – aplikacija za lepši Dunaj

Aplikacija Sag's Wien

Sag's Wien (Povej, Dunaj) je zanimiva mobilna aplikacija za prebivalce Dunaja, ki jim omogoča, da pristojnim organom z nekaj kliki sporočijo, kje v mestu vidijo težave v smislu smeti oz. umazanije, slabega stanja cestišča, slabo zavarovanega prehoda za pešce … Aplikacija pa ni samo odlagališče predlogov, saj prek nje meščani izvedo, kdaj so se mestne oblasti nevšečnosti lotite oz. jo odpravile.

Mobilna aplikacija Sag’s Wien Dunajčanom omogoča, da so bolj neposredno vpeti v proces odločanja s tem, ko s svojimi pobudami za izboljšanje stanja mesta in opozarjanjem na takšne in drugačne nevšečnosti ‘pritiskajo’ na pristojne službe.

PREBERITE ŠE: Koncert: Shawn Mendes maja 2017 prihaja na Dunaj

O takšni situaciji bodo sedaj meščani lažje obvestili pristojne organe.
O takšni situaciji bodo zdaj meščani lažje obvestili pristojne organe.

Mesto Dunaj v primeru odprave težav(e) o opravljenem uporabnike tudi obvesti. Aplikacija je izjemno pregledna in s pomočjo nje je moč hitro ugotoviti, ali je kdo že oddal podobno pobudo, prav tako, ali so se pristojni zadeve že lotili. Dunaj s tem samo še utrjuje svoj status vodilnega evropskega mesta na področju javne uprave, aplikacija pa je nov kamenček v mozaiku digitalizacije birokratskih postopkov. E-uprava ima že prek 600 spletni strani, ki so izjemno dobro obiskane. Podobno aplikacijo imajo tudi nekatera slovenska mesta, med njimi Maribor.

Galerija – mobilna aplikacija Sag’s Wien:

Dodatne Informacije

Več informacij:
wien.gv.at

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!