hxxa.blogspot.com
Utrip mesta · moda

Živimo v spreminjajočem se svetu, kjer se tehnologija in izdelki razvijajo tako hitro, da jim komaj sledimo. Danes že lahko rečemo, da izdelek “zastara” še predno se pojavi na policah trgovin in v modnem svetu ni prav nič drugače. Pri vsakodnevni poplavi novosti in trendovskih izdelkov nam hitro pade zanimanje in nam postane dolgčas. Vedno hrepenimo po tisti novi stvari, ki jo nenujno potrebujemo, a je želja premočna, da bi se ji uprli.

Predno se vdate tej neprijetni situaciji, ko vas zagrabi panika, da nujno potrebujete nov kos oblačila, je tu nekaj preprostih nasvetov kako premagati samega sebe.

1. Eksperimentirajte z oblačili, ki jih imate v omari

Pogosto se nam zdi, da ima nežnejši spol tisti pravi občutek za nakupovanje oblačil, kombiniranje z barvami, teksturami in modnimi dodatki ter lahko svoj videz spreminja vsakodnevno. Če si vzamemo več časa pri nakupovanju novega kosa, lahko z že obstoječimi oblačili naredimo več zanimivih kombinacij.
Eksprerimentiranje z oblačili je eden od pravih načinov za izboljšanje vašega videza. Lahko zapravite veliko časa po brskanju na spletu, iskanju modnih in streetstyle blogov, a edini pravi način za popestritev garderobe je, da začnete svojo pot raziskovanja najprej v svoji omari.

Pri nakupovanju novega kosa oblačila, za katerega ste prepričani, da ga nujno potrebujete, lahko zapravite celo bogastvo. Na koncu pa še vedno vztrajate pri štirih ali petih oblačilih, ki jih napogosteje nosite in novega kosa niti ne vključite k obstoječi garderobi. Vzemite si čas za analizo in podroben vpogled v svojo garderobno omaro. Odstranite kose, ki jih ne nosite več in dajte prostor novim. Tako tudi dolgoročno prihranite nekaj denarja.

Ne bojte se slediti novim trendom, le pazite da pri tem temeljito prečistite omaro in izberete že obstoječa oblačila. Poskušajte med seboj kombinirati oblačila, najti že nekaj sezon zaprašene čevlje in jih spraviti v spomladanski tek. Preizkusite nove barvne kombinacije in mešajte formalna in casual oblačila.

2. “Izogibajte” se najljubšim kosom oblačil

Ko je glavni predmet eksperimentiranja prav vaša omara, bi morali razmišljati tudi o njenem “čiščenju”. To so vaši najljubši kosi oblačil, ki jih oblečete tudi ob pomanjkanju jutranje inspiracije ali ko vam zmanjkuje časa. Poskušajte se ločiti od njih vsaj za nekaj časa, saj bo to najboljši način, da se podate v nov eksperiment odkrivanja različnih kombinacij.

3. Razmislite in naredite načrt

Če ste uspeli vsaj malo ignorirati svoje favorite in ste si privoščili malo divje spremembe, a se vam oblačila še vedno zdijo zastarela, je čas za premislek.
Večina ljudi je “zbirateljev”. Oblek, spominkov ali tehničnih stvari. Oblačila nam pozabljena ležijo v omari in omara se nam hitro polni. Če si želite popolnoma preoblikovati svoj osebni slog oblačenja, pozorno razmislite, ali bi to zares storili. Mogoče raje razmislite o prilagoditvi ali si garderobo popestrite z novim modnim dodatkom.

4. Najdite ključni kos oblačila

Če ste do zdaj porabili nekaj nepotrebnih ur iskanja novih idej in outfitov na spletu ter porabili denar za najdražje kose, je čas razmislek. Takšen način kupovanja je lahko hitro zavajajoč in vodi v nakup oblačil, ki jih verjetno ne potrebujete tudi zato, ker imate tovrstnih kosov na pretek. Čeprav nam nakup nove stvari lahko pomeni takojšnjo zadovoljitev, nikakor ni najboljši način in lahko pomeni nepotrebno kopičenje.
Najbolj kreativna in preprosta rešitev je najti ključni kos oblačila, ki bi vspodbudil vse potenciale in bi pri kombiniranju oblačil povzročal najmanj težav.

Zato vam predstvljamo odlično alternativo oblačila, ki ga morate imeti v svoji omari.
Jeans jakna je vsestranska in zagotovo najboljša investicija za popestritev vaše garderobe. Ta navidez nepomemben del oblačila je odprl povsem novo dimenzijo in omogočil več prostora pri vsakdanji izbiri in kombiniranju oblačil. Lahko ga nosite v kombinaciji z majico, srajco ali se odločite za plastenje in jeans jakno oblečete pod parko ali plašč. Za hladnejše dni jo uporabite kot vrhnje oblačilo s svojim najljubšim hoodiejem.

5. Sprejmite odločitev

Nemalokrat se nam zgodi, da se nas oblačila začnejo dolgočasiti ali se jih naveličamo. Preden si boste zaželeli veliko spremembo, je čas, da se ustavite in razmislite o novem podvigu. Sprejeti dejstvo, da smo se naveličali svojih oblačil, ni vedno lahko priznanje. Velikokrat si zaradi obilice stresa, pomanjkanja finančnih sredstev ali predragega kosa ne moremo privoščiti novih. In to dejstvo je dobro preprosto sprejeti.

moda kolaz Brez oklevanja – vzorčasto – modni trend 2014 kolaz Najlepši spomladanski sandali Audrey Tautou. Foto: Stylecaster Kako so Francozi dobili svoje značilne črte cover-c-a-denim C&A jeans kolekcija za popoln spomladanski izgled · · · · · ·