samsung book
V zraku · tehnologija · gadgeti

Izvrsten zaslon, brezžično polnjenje in celo pisalo S Pen. To so le nekatere lastnosti novih prenosnikov Samsung Galaxy Book Ion in Samsung Galaxy Book Flex.

Samsung, vsaj v Sloveniji, ni najbolj znan po njihovih prenosnih računalnikih. Predvsem zato, ker je njihova ponudba pri nas precej skopa. Kar pa je škoda, saj za naslednje leto napovedujejo dva zares mikavna modela prenosnikov. Galaxy Book Ion služi kot običajen prenosnik, medtem ko se Galaxy Book Flex ponaša z 2v1 dizajnom. Oba prinašata nekatere zanimive novosti, ki bodo zelo prav prišle predvsem modernim profesionalcem, ki želijo zmogljiv in ultraprenosljiv prenosnik za na pot.

Oba prenosnika bosta opremljena s QLED-zaslonom, katere lahko vidimo na Samsungovi premijski liniji televizorjev. To pomeni izjemno barvno natančnost in svetlost zaslona do 600 nits. Priročna bo tudi sledilna ploščica, ki se bo ob pritisku na gumb spremenila v brezžično polnilno postajo. Novi Intelovi procesorji 10. generacije bodo omogočali hiter zagon in gladko delovanje, Wi-Fi 6 in Thunderbold 3 pa  izjemno hitro brezžično in žično povezljivost.

Galaxy Book Flex bo izdelan iz aluminija ter obarvan v kraljevsko modro barvo. V sami napravi se bo nahajalo tudi pisalo S Pen, s katerim bomo po zaslonu lahko risali ter ga, podobno kot pri Galaxy Note 10, uporabljali za izvajanje gest, kot je premikanje fotografij med predstavitvijo in podobno. Galaxy Book Ion ne bo posedoval 360° dizajna kot Flex, bo pa izdelan iz zelo lahke in trpežne magnezijeve zlitine, zaradi česar bo Ion lažji od enega kilograma. Oba modela bo mogoče dobiti v velikostih 13,3 palca ali 15,6 palca, na prodaj pa bosta naslednje leto. Cena zaenkrat ostaja še skrivnost.

Galerija: Samsung Galaxy Book Flex in Galaxy Book Ion

Samsung Galaxy Book FlexOdpri galerijo

Apple AirPods Pro Apple AirPods Pro: aktivno odstranjevanje hrupa in izboljšan zvok Projektor Nebula Cosmos Nebula Cosmos in Cosmos Max: zamenjala bosta vaš televizor OMA Ironic zvočniki Zvočniki OMA Ironic: ko zvok sreča industrijski dizajn Fujifilm-X-Pro3_Lifestyle-13_1200 Fujifilm X-Pro3: moderen retro fotoaparat · ·