SEAT Tarraco
Utrip mesta · mobilno

Tudi SEAT se je podal na trg velikih SUV-jev. Pridružil se je manjšima že poznanima križancema Ateci in Aroni. Kupci se lahko odločijo za različico s petimi sedeži ali dodajo še tretjo vrsto sedežev in imajo dovolj prostora za sedem ljudi.

SEAT Tarraco je dobil svoje ime po španskem mestu Tarragona, ki se nahaja na obali Sredozemskega morja. V dolžino meri 4.735 mm, omislite pa si ga lahko v osmih zunanjih barvah. Znotraj nas pozdravijo 10,25-palčni virtualni prikazovalniki, družbo pa jim dela informacijski-zabavni 8-palčni zaslon, ki je za doplačilo na voljo z upravljanjem s kretnjami.

Ob predstavitvi je Tarraco na voljo s štirimi motorji. Osnovni, 1,5-litrski turbinski bencinski štirivaljnik ima 150 konjskih moči, pogon na prednji kolesni par in 6-stopenjski ročni menjalnik. Za bolj dinamične je na voljo 2-litrski turbinski štirivaljnik s 190 konjskimi močmi, štirikolesnim pogonom in 7-stopenjskim samodejnim menjalnikom z dvojno sklopko. Dizelske barve zastopa 2-litrski turbinski motor s 150 ali 190 konjskimi močmi. Oba sta na voljo s štirikolesnim pogonom, s to razliko, da ima šibkejši ročni, močnejši pa samodejni menjalnik. V prihodnje bodo na voljo še druge oblike pogona in lahko sklepamo, da bodo med njimi tudi hibridni motorji.

SEAT Tarraco se lahko pohvali s kopico asistenčnih sistemov, vsi pa bodo serijsko opremljeni s sistemom za zaznavanje pešcev in kolesarjev, sistemom za ohranjanje voznega pasu, samodejnim klicem v sili, asistentom pred morebitnim trkom in detekcijo prevračanja. Za doplačilo si lahko omislimo še vrsto dodatnih ‘pomagal’. SEAT Tarraco bo kupcem na voljo proti koncu letošnjega leta.

Galerija slik: SEAT Tarraco

SEAT TarracoOdpri galerijo

bikebox24-offen_bmw BikeBox 24: varno domovanje za motorno kolo Audi e-tron Audi e-tron: prvi popolnoma električni Audijev SUV Kia Ceed GT Kia Ceed GT: 201 konjska moč in agresiven dizajn Lexus Digital Outer Mirrors Lexus Digital Outer Mirrors: stranska ogledala bodo postala preteklost · · · ·