Segway miniPRO
Utrip mesta · mobilno

Če si električnega dvokolesnika Segway niste omislili zaradi cene in njegove okornosti, vas bo razveselila novica, da je ta ameriška znamka, ki je vmes prešla v kitajsko lastništvo, izdelala cenejšo različico, ki je resda počasnejša, a tudi lažja in varnejša. Gre za pomanjšano in nekoliko prirejeno različico originala iz leta 2001 s prikrojenim krmiljenjem.

Segway, ki ga je leta kupil kitajski Ninebot, se vrača z modelom MiniPro. Če je bil originalni dvokolesnik pretežak za prenašanje in ga ni bilo moč vzeli pod roke, je MiniPro ravno prav velik, da ga lahko vzamete s seboj, ko sestopite z njega (tehta 12,7 kilograma). Segway zagotavlja, da so izboljšali krmiljenje in nadzor nad vozilom, ki se ponaša z enakimi senzorji in sistemi vzdrževanja ravnotežja kot model v ”naravni velikosti”.

PREBERITE ŠE: DIY e-board: električna rolka narejena doma

Druga velika sprememba je način krmiljenja. Segway MiniPro, ki so ga postavili na 10,5-palčne pnevmatike namreč zaradi njegove majhnosti ne krmilimo več s premikanjem težišča, ampak s koleni v višini katerih se nahaja krmilo, ki je tudi ročaj za prenašanje. Vozilo lahko dosega hitrosti do 16 km/h, baterija zdrži 22 kilometrov, 800-vatni motor zmore premagovati klance z naklonom do 15% in prevažati ljudi težke do 84 kilogramov. Na prodajne police prihaja 29. junija 2016, zanj pa bo treba odšteti cca. 880 evrov.

foto: SegwayOdpri galerijo
Novi Renault Twingo GT  (2016) Novi Renault Twingo GT – cestna raketa iz Revoza Dark Knight - predelana Mazda MX-5 Miata Dark Knight – predelana Mazda MX-5 Miata = serijski Batmobil Base Camp: Prikolica, kot iz vojne zvezd Base Camp: prikolica kot iz Vojne zvezd DIY e-board DIY e-board: električna rolka narejena doma ·