Donald Trump ko predsednik v epizodi risane TV-serije Simpsonovi.
V zraku · buzz buzz

Simpsonovi so Donalda Trumpa v vlogi predsednika videli že šestnajst let, preden je zares postal ameriški predsednik. Najdlje trajajoča risana TV-serija se ni prvič izkazala za preroško. Med drugim so napovedali že 11. september, izbruh ebole in sirsko državljansko vojno.

Ali Simpsonovi vidijo v prihodnost? Donalda Trumpa so za ameriškega predsednika razglasili že leta 2000, njihova prerokba pa se je na presenečenje večine uresničila 16 let pozneje, ko je nepremičninski magnat in slovenski zet dejansko zasedel položaj najvplivnejšega človeka na svetu.

PREBERITE ŠE: Simpsonovi kar 14-krat napovedali prihodnost

Medtem ko so se Američani danes verjetno zbudili s hudim glavobolom, si mi poglejmo, kako so Donalda kot vrhovnega poglavarja ZDA videli v preroški epizodi ”Bart to the Future” iz marca 2000.

Ta je po besedah ustvarjalcev Simpsonovih bila opozorilo ZDA, da se ji je zmešalo in da je s Trumpom – ta je bil po besedah Matta Groeninga, ‘očeta’ Simpsonovih, tedaj najbolj absurdno ime, ki so si ga lahko zamislili in tako ostaja še danes – kot predsednikom zadela absolutno dno.

Donald Trump kot ameriški predsednik v epizodi Bart to the Future iz leta 2000:

Lisa Simpson postane prva ameriška predsednica:


Street Art 2.0 - projekcije obrazov na krošnje dreves. Street Art 2.0 – slikanje s svetlobo po tropskem deževnem gozdu Foto: Shutterstock Prva dama Melania Trump: 15 dejstev, ki jih o njej še ne veste Super luna 2016 14. novembra 2016 bo na nebu največja super luna v 21. stoletju! Surfanje na ekstremni višini. The Flying Frenchies – surfanje po jeklenici na ekstremni višini · · · · ·