Simpsonovi že pred 16 leti Trumpa videli kot predsednika

Donald Trump ko predsednik v epizodi risane TV-serije Simpsonovi.

Simpsonovi so Donalda Trumpa v vlogi predsednika videli že šestnajst let, preden je zares postal ameriški predsednik. Najdlje trajajoča risana TV-serija se ni prvič izkazala za preroško. Med drugim so napovedali že 11. september, izbruh ebole in sirsko državljansko vojno.

Ali Simpsonovi vidijo v prihodnost? Donalda Trumpa so za ameriškega predsednika razglasili že leta 2000, njihova prerokba pa se je na presenečenje večine uresničila 16 let pozneje, ko je nepremičninski magnat in slovenski zet dejansko zasedel položaj najvplivnejšega človeka na svetu.

PREBERITE ŠE: Simpsonovi kar 14-krat napovedali prihodnost


Medtem ko so se Američani danes verjetno zbudili s hudim glavobolom, si mi poglejmo, kako so Donalda kot vrhovnega poglavarja ZDA videli v preroški epizodi ”Bart to the Future” iz marca 2000.

Ta je po besedah ustvarjalcev Simpsonovih bila opozorilo ZDA, da se ji je zmešalo in da je s Trumpom – ta je bil po besedah Matta Groeninga, ‘očeta’ Simpsonovih, tedaj najbolj absurdno ime, ki so si ga lahko zamislili in tako ostaja še danes – kot predsednikom zadela absolutno dno.

Donald Trump kot ameriški predsednik v epizodi Bart to the Future iz leta 2000:

https://youtu.be/Z8HfcywkzbQ

Lisa Simpson postane prva ameriška predsednica:

https://youtu.be/2hzRnwLTMfM

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najbolj čudna vprašanja, ki jih ljudje postavljajo na Googlu in na internetu