Skiro iz avtomata
Utrip mesta

Samopostrežni avtomati so z nami že dolgo. Najbolj ”znani” so prodajni avtomati za hrano/prigrizke, pa avtomati za kavo, avtomati za napitke in avtomati za karte. A to še zdaleč niso edine stvari, ki jo tovrstni avtomati ponujajo. Obstajajo tudi takšni z bolj ”eksotično” vsebino. In eden takšnih je gotovo avtomat, ki ga je ustvaril oblikovalec Wang Yixing, ki prodaja zložljive skiroje. Ti so precej bolj priročni kot zložljiva kolesa in druge oblike prevoza, pospravite jih lahko namreč v stranski žep nahrbtnika ali prenašate v roki kot dežnik.

Za veliko ljudi so zložljivo kolo in druge večje oblike prevoza še vedno prevelik logistični zalogaj. Zato je Wang Yixing v svet poslal idejo zložljivih skirojev iz prodajnega avtomata, ki so ne samo kompaktni, ampak tudi cenovno dostopni. So idealna oblika mobilnosti za premagovanje manjših razdalj kot je od avtobusne/železniške postaje ali garažne hiše do želene destinacije.

PREBERITE ŠE: Olaf – skiro in pol slovenskega porekla na Kickstarterju

Skiro, ki je neprivlačen zgolj po imenu- no. 5065 se pač ne sliši seksi- meri 50 x 6,5 centimetra in želi biti most med različnimi oblikami javnega prevoza. Vsekakor se tovrstnega avtomata ne bi branili tudi v večjih slovenskih krajih.

Skiro iz avtomataOdpri galerijo

Vail je postal prvo pametno smučišče na svetu. Vail prvo pametno smučišče na svetu, ki smučarje obvešča o gneči in čakalnih dobah pred žičnicami cover-walk-wing Walk Wing – križanec med rolerji in kotalkami s katerim lahko preklapljate med hojo in kotalkanjem Fleksibilno kolesarsko stojalo Tulip fan fan Tulip fan fan 2 – je to kolesarsko stojalo, ki smo ga čakali? Srednjeveška kovnica v Ljubljani Srednjeveška kovnica: v Ljubljani zopet odmevajo udarci preše za kovanje kovancev ·