1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Škoda je s svojimi kakovostnimi vozili in rešitvami Simply clever ljudem vedno bolj pri srcu. In kako tudi ne, saj Škoda predstavlja eno izmed tistih znamk, kjer za dober denar dobite veliko avtomobila.

Najbolj svež avtomobil iz palete Škodinih vozil je Škoda Rapid, ki se je uveljavil kot družinski avtomobil, ki ponuja veliko prostora. Tradicionalno se Slovenci raje odločamo za karavanska vozila, v tem primeru različico Spaceback. Pri tem je presenetljivo dejstvo, da je limuzinska različica Rapida za 18 centimetrov daljša in ima za kar 135 litrov (skupno 550 litrov) več prtljažnega prostora kot Spaceback.

Prenova je bila zadržana in za zunanjost bi lahko rekli, da je šlo bolj za osvežitev in pomladitev modela. Slednjega ne moremo trditi za tehnologijo, saj Rapid od zdaj ponuja biksenonske žaromete z LED dnevnimi lučmi in samodejnim prižiganjem in ugašanjem dolgih luči. Pri limuzini so zadnje luči na voljo v LED-tehnologiji.

Kot zunanjost tudi v notranjosti ni kakih bistvenih sprememb. Rapid je še vedno zelo prostoren avtomobil in ostaja eden izmed vodilnih v segmentu na tem področju. Prav tako je bil osvežen videz armaturne plošče, med tehnologijo pa je zdaj na voljo Škodin Connect sistem, ki poleg povezljivosti s pametnimi telefoni zajema tudi pridobivanje prometnih informacij v realnem času, prek mobilne povezave pa potnikom omogoča dostop do svetovnega spleta. Ker gre za družinski avtomobil, ima prenovljeni model še dodatna dva USB-priključka na zadnji klopi.

Rapid bo imel na voljo 4 različne opreme, kupci pa bodo lahko izbirali med 13 barvami in platišči v velikosti od 14 do 17 palcev. Na voljo sta dva bencinska in dva dizelska motorja, njihova moč pa znaša od 95 do 125 konjev. Na voljo sta 5- ali 6-stopenjski ročni menjalnik, poleg njiju pa je na voljo tudi avtomatski 7-stopenjski DSG-menjalnik. Tako limuzinski kot Spaceback Rapid imata isto vstopno ceno in sta na voljo od 11.860 evrov dalje.

PREBERITE ŠE: BMW X2CITY: ELEKTRIČNI SKIRO BELO-MODRE ZNAČKE

Galerija slik: Škoda Rapid

Škoda RapidOdpri galerijo
1000-500-citymagazine-cover Opel Insignia z novo oznako in še več ognja profil-lewy Električno kolo Avionics V1: retro minimalizem cabin-private-sleeping-cabin-bus-designboom-1800 Cabin: luksuzni hotel na kolesih 1000-500-citymagazine-cover Mercedes-Benz X-class: zvezda, kot je še ni bilo · · ·