Londonska ikona od zdaj na elektriko

Sloviti londonski taksi na elektriko

Črni londonski taksiji imajo že status ikone, nekako tako kot njihovi večji bratje, rdeči dvonadstropni avtobusi. In le še vprašanje časa je bilo, kdaj jih bomo videli tudi v električni obliki. Ti so zdaj med nami, z opaznimi LED-žarometi pa jasno napovedujejo čistejšo in bolj ekološko prihodnost.

Podjetje London Taxi se je preimenovalo v London Electric Vehicle Company in svoje moči preusmerilo v električno energijo. Dizelske različice taksijev se tako umikajo, nadomestile pa jih bodo električne različice z majhnimi bencinskimi generatorji električne energije, ki bodo sposobni prevoziti do okoli 650 kilometrov in pri tem brez izpustov prepotovati razdaljo 110 kilometrov.

Črno ikono bo zdaj poganjala elektrika.
Črno ikono bo zdaj poganjala elektrika.

Za mestna središča je to več kot odlična izbira, saj so posamezne poti taksijev kratke, zaradi generatorjev pa tudi dolgi postanki na električnih polnilnicah niso potrebni. Podjetje celo ocenjuje, da bo posamezni taksist s tem hibridnim avtomobilom na mesec prihranil za več kot 450 evrov goriva v primerjavi z dizelsko različico londonskega taksija. Inovacije ne bo deležen samo London, takšne taksije bomo lahko srečevali tudi po drugih evropskih in celo svetovnih mestih. Od tega pa bomo imeli nekaj vsi, saj bo zrak čistejši in življenje bolj zdravo. Kdo ve, mogoče pa zavoljo nizke porabe naftnih derivatov tudi cena taksiprevoza pade za kakšen cent.

Sloviti londonski taksi na elektriko
Sloviti londonski taksi na elektriko

PREBERITE ŠE: ELEKTRIČNI SKUTER UNU LAHKO POSTANE HIT POLETJA

Galerija: Londonski taksi na elektriko

Dodatne Informacije

Več informacij:
levc.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Tesla Model S Shooting Brake: sanje “eko metroseksualca”