Stanovanjski kompleks Slalom House
Utrip mesta · arhitektura

V Astani, prestolnici Kazahstana, se obeta zanimiv objekt. Stanovanjski kompleks ”Slalom House”, ki se lahko pohvali z lastnim smučiščem! Da, prav ste prebrali. In z vrha stavbe se bo po zaviti progi dalo smučati vse leto, a 300-metrske proge ne bodo zasneževali, ampak bo na njej položen umetni sneg, t. i. Snowflex, snov iz umetnih mas, ki se položi kot preproga in se v zavojih obnaša kot naravni sneg.

Stanovanjski kompleks Slalom House z lastnim smučiščem je 70-milijonski projekt, ki bo stanovalcem z vrha stavbe pa do pritličja omogočal smučanje vse leto. Čeprav je Astana eden najbolj mrzlih krajev na svetu (zime trajajo od novembra do aprila), pa na naravni sneg in njegovo vzdrževanje ne morejo računati ves čas, zato bodo ”zaposlili” sneg 21. stoletja, Snowflex, imitacijo snega, ki je odporen proti temperaturnim vplivom.

PREBERITE ŠE: Podvodni nebotičniki Aequorea: bomo v prihodnosti živeli pod vodo?

21-nadstropni kompleks ”Slalom House” se bo ponašal s 421 dvoposteljnimi stanovanji, v spodnjih etažah pa bodo tudi številne restavracije in trgovine. Pod projekt se podpisuje arhitekturni biro Shokhan Mataibekov Architects, projekt pa še čaka na odobritev mestnih oblasti.

Stanovanjski kompleks Slalom HouseOdpri galerijo
Margravial Opera House, Bayreuth Fotografije gledališča iz perspektive igralcev Podvodni nebotičniki Aequorea Podvodni nebotičniki Aequorea: bomo v prihodnosti živeli pod vodo? Okrogli paviljon iz recikliranih materialov Pavillon circulaire: paviljon iz recikliranih materialov v Parizu The Winter Garden Theatre, Toronto, Kanada Najlepša gledališča in operne hiše na svetu ·