Kljub robusni izdelavi deluje zelo delikatno.
Utrip mesta · arhitektura

V New Yorku so pred kratkim odprli restavracijo, ki se ponaša z zanimivo aplikacijo idrijske čipke izpod prstov slovenske oblikovalke Mance Ahlin.

V New Yorku se je nedavno odprla nova mediteranska restavracija, katere sredozemsko atmosfero poudarja ravno zaslon iz idrijske čipke. Velikansko verzijo tradicionalne ročne obrti je zasnovala Manca Ahlin, arhitekta in oblikovalka slovenskih korenin, ki je tudi za izvedbo poskrbela sama. Čipka služi kot zaslon, ki ločuje jedilnico od bara, zanimiva pa je predvsem zaradi svoje velikosti. Namesto iz nežne svilene niti je namreč spletena iz močne mornarske vrvi in na stene pritrjena s sto petdesetimi jeklenimi nosilci. Pod oblikovanje interierja restavracije so se sicer podpisali arhitekti Archipelagos v sodelovanju s studiem A2 Interiors.

PREBERITE ŠE: Ofis: slovenski arhitekti dokončali nov nogometni stadion v Belorusiji 

Restvaracijo si oglejte v galeriji

Idrijska čipka velikanka.Odpri galerijo
Stanovanje Christiana Greya iz filma Petdeset odtenkov sive Stanovanje Christiana Greya iz filma Petdeset odtenkov sive Lesena koča Lesena zimska koča “V” – za nepozabne družinske počitnice cover-mala-stanovanja-kako-opremit Kako opremim malo stanovanje? Na galeriji sta dnevni kotiček in spalnica. R3Architetti: prenova majhne trgovine v svetlo stanovanje · ·