fbpx

Microsoft Lumia RM-1099 – najcenejši pametni telefon iz družine Lumia

Microsoft Lumia RM-1099

Microsoft s svojimi pametnimi telefoni Lumia še naprej pomika meje, a ne toliko glede uporabniške izkušnje in same tehnologije, kot pa cene, ki še naprej drsi navzdol. Kar je jasno razveseljiva novica, saj naj bi bila Lumia, z delavnim imenom RM-1099, na voljo za manj kot 60 evrov. Jasno za to ne boste dobili ''Fittipaldija'', bo pa zadovoljila vse tiste uporabnike, ki pametne telefone uporabljajo še ''na smrekico'' ali niso preveč zahtevni.

Microsoft Lumia RM-1099 bo najcenejši pametni telefon iz serije Lumia (s tem bo z mesta najcenejše Lumie zrinil model 435), opremljen s 4-palčnim zaslonom (10,2 centimetra po diagonali) nizke ločljivosti. Ker gre za nižji cenovni razred, za vstopni model med pametnimi telefoni, presežkov pri strojnih komponentah ni pričakovati. A dvojedrni procesor, 1 GB sistemskega pomnilnika, 4 oz. 8 GB prostora z možnostjo ”prizidka” v obliki pomnilniške kartice microSD in dve ”parkirni mesti” za kartico SIM, bodo povsem dovolj, da tudi tisti, ki nimajo veliko pod palcem, uživajo sadove sodobne tehnologije.

PREBERITE ŠE: Aquaris E4.5: prvi pametni telefon z operacijskim sistemom Ubuntu


Sprva naj bi Lumio RM-1099 poganjal OS Windows Phone 8.1, ki pa ga bo kasneje moč nadgraditi z verzijo Windows 10. Zanjo bo treba odšteti okoli 55 evrov, na voljo pa naj bi bila enkrat v začetku pomladi 2015. Trenutno je v fazi testiranja v Indiji, od tam pa naj bi si pot utrla tudi v Evropo.

To so prve fotografije Microsoftove Lumie RM-1099, ki so pricurljale v javnost.
To so prve fotografije Microsoftove Lumie RM-1099, ki so pricurljale v javnost.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!