So to najslabše izvedene enajstmetrovke vseh časov?
Utrip mesta · šport

Euro 2016 je postregel že s kar nekaj enajstmetrovkami, ki so tudi odločile že kar nekaj tekem. Na teh je kar nekaj reprezentantov vložilo kandidaturo za najslabše izvedeno enajstmetrovko vseh časov. Nazadnje se je to zgodilo na četrtfinalni tekmi med Nemčijo in Italijo, kjer so po izvajanju 11-metrovk krajšo potegnili naši zahodni sosedi med katerimi se je z izvajanjem enajstmetrovke osmešil Simone Zaza, ki je s cepetanjem pred strelom skušal zmesti vratarja, a je prej zmedel sebe in žogo namesto v mrežo poslal med gledalce. Seveda to ni osamljen primer, ponesrečenih poskusov izvajanje enajstmetrovk se je v nogometni zgodovini nabralo že kar nekaj in mi smo izbrskali najbolj obupne poskuse slavnih nogometašev, ki so pokazali, da so tudi oni samo ljudje. To so najslabše enajstmetrovke vseh časov.

Oglejte si najslabše izvedene enajstmetrovke vseh časov. Zgrešiti 11-metrovko je človeško. Dogaja se tudi najboljšim. A potem so tu tako slabo izvedeni streli z bele točke, da se človeka vpraša ali so ti nogometaši v življenju sploh kdaj videli žogo.

Zadnji tak odmeven primer prihaja iz evropskega nogometnega prvenstva Euro 2016 s tekme med Italijo in Nemčijo, kjer se je italijanski reprezentant Simone Zaza najprej poigraval z Nemcem Manuelom Neuerjem, na koncu pa namesto vratarja v prazno poslal žogo. Živci so sicer izdali tudi druge vrhunske nogometaše na obeh straneh in tudi veliki Thomas Müller se ni kaj bolje izkazal od Italijana.

PREBERITE ŠE: Najbolj čustveni trenutki v nogometu, ob katerih je jokal ves svet!

V uteho obeh sta v dobri družbi, saj je nogometna zgodovina polna spodrsljajev in blamaž številnih velemojstrov nogometa, ki sicer strel z bele točke le redko zgrešijo. Meja med uspehom in neuspehom je tu neverjetno tanka in junak hitro lahko postane bedak, kar so nogometaši iz nadaljevanja spoznali na lastni koži.

Najslabše izvedene enajstmetrovke vseh časov:

Sergio Ramos:

Vedran Ćorluka:

Steven MacKay:

Robert Pirès:

John Terry:

Peter Devine:

Gareth Southgate:

Alessandro Del Piero:

Amir Sayoud:

Neymar:

Franck Ribery:

Casar Alagon:

Kdo se je po tvojem menju podpisal pod najslabšo enajstmetrovko vseh časov?

Poletne aktivnosti za pare 7 poletnih športnih aktivnosti za pare, ki vaju bodo še bolj povezale Čustveni trenutki v nogometu Najbolj čustveni trenutki v nogometu, ob katerih je jokal ves svet! Nenavadne frizure na Euro 2016 Euro 2016: najbolj nenavadne pričeske na EP v nogometu Najbolj smešni trenutki na Euro 2016 Euro 2016: najbolj smešni video trenutki na EP v nogometu 2016 · ·