Adidas SolarBOOST
Utrip mesta · moda

Po tem, ko je Nike predstavil tekaške copate Epic React, je Adidas v ogenj poslal novi model Solarboost. Vojna med največjima tekmecema v obutveni industriji se torej nadaljuje. S čim želi Adidas tokrat prepričati kupce?

Ustvarjalce so pri oblikovanju ultralahkih copat navdahnili Nasini inženirji. Adidas zagotavlja, da je SolarBOOST 15 gramov lažji od svojih predhodnikov, ob tem pa se lahko pohvali tudi z večjim povratkom energije in boljšo stabilnostjo.

Tehnologija Tailored Fiber Placement z večtisočimi tankimi šivi pripomore k nizki teži zgornjega dela copata in nogi nudi oporo, medtem ko je tehnologija Stretchweb namenjena povečanju fleksibilnosti obutve. Nova konstrukcija pete ahilovi tetivi omogoča svobodno premikanje in neomejeno udobje. S tem pripomore k zmanjšanju možnosti poškodb.

Pri Adidasu menijo, da je vsak športnik sposoben preseči svoja pričakovanja. SolarBOOST naj bi s svojo učinkovitostjo, stabilnostjo in udobjem pomagal pri doseganju ciljev, ki se na prvi pogled zdijo nedosegljivi.

V ZDA bodo copati ob koncu  maja na voljo po ceni 160 ameriških dolarjev, kar preračunano znaša 134 evrov. Informacij o tem, kdaj in po kakšni ceni jih bo mogoče kupiti v Sloveniji, za zdaj še ni.

Galerija – Adidas SolarBOOST

Adidas SolarBOOSTOdpri galerijo
Virgil Abloh x Nike Air Jordan 1 Najdražje superge 2018 Off-White x Converse Chuck Taylor All Star Off-White x Converse Chuck Taylor All Star: ‘converske’ v novi preobleki Sandali Eclipse Sandali Eclipse: postanite zvezda na plaži! Adidas Trimm Star Adidas Trimm Star: v spomin na leto 1971 · · · ·