Brezžične slušalke za v uho Sony WF-XB700
V zraku · tehnologija · gadgeti

Ene so za v uho, druge za čez uho, oba modela novih slušak Sony pa bosta poskušala premagati močno konkurenco v srednjem cenovem razredu.

Slušalke Sony WH-1000XM3 so postale med uporabniki, željnimi aktivnega odstranjevanja hrupa, pravi prodajni hit, zato se vsak nov Sonyjev izdelek sprejme z veliko mero zanimanja. Te dni so tako predstavili dvoje novih slušalk, ene za v uho in ene za čez uho. Ne gre za nadgradnjo njihovih najboljših modelov, temveč bodo svoje mišice kazale v srednjem cenovnem razredu, torej s ceno pod 200 evrov.

Prve so brezžične slušalke za v uho Sony WF-XB700. Te spadajo v linijo “Extra Bass“, torej lahko že hitro ugibamo, kako naj bi slednje zvenele. Poudarjeni nizki toni bodo uporabniku zagotovo zagotavljali dodatno energijo tudi med telovadbo, saj so slušalke WF-XB700 pripravljene na potenje (standard IPX4). Njihov “vesoljski” dizajn bo pomagal, da bodo ostale v ušesu, na žalost pa zraven ne bomo dobili dodatnih gumic, s katerimi bi slušalke še z večjo gotovostjo pritrdili ob uho. Baterija naj bi zdržala do 9 ur, s prenosno polnilno škatlico pa še dodatnih 9, torej vsega skupaj 18 ur. Kupiti jih bo mogoče še ta mesec po ceni  približno 130 evrov. Nižja cena pa na žalost pomeni tudi to, da WF-XB700 ne bodo imele aktivnega odstranjevanja hrupa.

Bodo pa aktivno odstranjevanje hrupa zagotavljale nove slušalke Sony WH-CH710N . Za zaznavanje zunanjega hrupa bodo uporabljale dva mikrofona, ki bosta hrup beležila iz vseh smeri. Za optimalno aktivno odstranjevanje hrupa pa naj bi poskrbela kar umetna inteligenca (Artificial Intelligence Noise Cancellation) znotraj slušalk. Navdušujoča baterija bo zdržala do 35 ur, glasbo pa bomo poslušali z uporabo kodekov AAC in SBC (kakovostnejši kodek LDAC ostaja na dražjih modelih). Tudi te slušalke bo mogoče kupiti že ta mesec, cena pa se giblje okoli 200 evrov.

Pametni fitnes sledilec Fitbit Charge 4 Fitbit Charge 4: povsem prenovljena pametna zapestnica v stari preobleki Pametni zvočnik Marshall Uxbridge Voice Marshall Uxbridge Voice: mali zvočnik z mogočnim zvokom Redmi-Smart-TV-MAX-1 Redmi Smart TV MAX: Xiaomi predstavil gromozanski televizor, ki je večji kot cela postelja Novi Apple iPad Pro Novi Apple iPad Pro je povsem samosvoj prenosni računalnik · · · ·