sony-walkman-zx2-01
V zraku · tehnologija · gadgeti

Čeprav se zdi čudno, da v letu 2015 govorimo o walkmanu, napravi, ki je bila sinonim za glasbo na poti preden je to postal iPod, pa nam Sony ni dal druge izbire. Na sejmu zabavne elektronike CES 2015 bo namreč predstavil Sony Walkman ZX2. Hodimož je torej vstal od mrtvih, kar pa ne pomeni, da se vračajo tudi kasete, saj gre za Androidno glasbeno napravo, ki podpira zvok visoke ločljvosti in ne želi biti več kot pripomoček za avdiofile.

Sony Walkman ZX2 prinaša nazaj spomine 80-ih in 90-ih, čeprav brez nekoč nedotakljivih stvari (kot npr. kasete) in videza nekega drugega časa. Bolj namreč spominja na svojega predhodnika, model ZX1 (2013), toda za razliko od slednjega, ZX2 ponuja precej kvalitetnejšo avdio izkušnjo, ki bo zadovoljila tudi najzahtevnejšega avdiofila.

PREBERITE ŠE: FES – Sonyjeva pametna ura z e-črnilom

Krasi ga črno mat ohišje z zlato vtičnico za slušalke in usnjenim hrbtom, gumbi za predvajanje na bokih, 4-palčni ne HD zaslon (854×480) in pomnilnik zmogljivosti 128 GB. Podpira obliko zapisa datotek DSD, WAV, AIFF, FLAC, Apple Lossless in drugih in je namenjen izključno predvajanju glasbe. Zato ga poganja razmeroma star operacijski sistem Android 4.2. Jelly Bean (2012), kar pa ne pomeni, da ne moremo pretakati vsebin iz trgovine Google Play. Ja, ni ravno zamenjava za vaš pametni telefon (kar kot rečeno tudi ni namen), vseeno pa podpira brezžično povezavo (Bluetooth) za prenos podatkov in tehnologijo brezžičnega povezovanja NFC (Near Field Communication) za povezavo z zvočniki in slušalkami.

In zdaj, ko smo vas nalezi nostalgije in že sanjate o novem walkmanu, pa naj vas malce prizemljimo. Ta sprehod po časovni premici zapakiran v sodobni format, vas bo olajšal za okoli 940 evrov. A gre za vrhunski izdelek, ki lahko brez polnjenja polni ušesa več kot 33 ur. Prihaja spomladi, do tedaj pa iz podstrešja prinesete svoj ”zgodovinski primerek”.

cover Bluelounge ”gadgeti” za tehnološke navdušence pierpaolo-lazzarini-giampaolo-scapigliati-printeroid-iphone-ipad-designboom-09 Printeroid: prenosni tiskalnik za naša iPhone in iPad cover Ideje za darila: 8 dodatkov za iPhone 6 keys-to-go-ipad (1) Logitech Keys-To-Go: iOS tipkovnica ”za s sabo” · ·