Kitty Hawk Flyer
Utrip mesta · mobilno

Leteči avtomobili rastejo kot gobe po dežju. Da bodo kmalu postali nekaj vsakdanjega, verjame tudi soustanovitelj podjetja Google Larry Page, ki je v podjetji iz Silicijeve doline – Zee.Aero in Kitty Haw – vložil bajne vsote denarje, znesek pa se giba blizu 100 milijonov evrov. Nedavno je na družbenem omrežji pokazal prve resne sadove njunega dela, točneje podjetja Kitty Haw. Spoznajte leteči avto Kitty Hawk Flyer, ki je uspešno opravil prvi preizkus in ga bo moč kupiti že v letu 2017.

Leteči avtomobili ne sodijo več v domeno znanstvene fantastike, saj številna podjetja pospešeno ustvarjajo leteča vozila. Nedavno smo lahko opazovali prvi uspešen let Lilium Jeta (glej spodaj), nemškega električnega letala, ki ne potrebuje vzletne steze, saj lahko vzleta in pristaja navpično kot helikopter, med letenjem pa ne ustvarja nobenih izpustov. Blizu komercialno zanimivega letečega avtomobila je tudi podjetje Kitty Hawk, ki ga finančno podpira soustanovitelj podjetja Google Larry Page.

PREBERITE ŠE: Novi Google Earth – 3D-vodeni ogledi po svetu v udobja doma

Kitty Hawk Flyer je pravzaprav dron s propelerji, ki lahko prevaža človeka. Ta ga tudi ročno upravlja. Električni letalnik je že uspešno prestal prvi test (glej spodaj), ki je potekal nad gladino kalifornijskega jezera Clear Lake, prav tako ima v ZDA vsa dovoljenja za letenje na neobljudenih lokacijah.

V nasprotju z Lilium Jetom zanj ne boste potrebovali izpita za pilota (za Lilium Jet bo potrebna licenca za upravljanje športnega letala), naučili pa se ga boste krmiliti v nekaj minutah. V prodajo naj bi šel že enkrat do konca leta 2017. Končni dizajn (Kitty Hawk Flyer na posnetku je izdelan posebej za letenje nad vodo) in cena letala še nista znana.

Galerija – Kitty Hawk Flyer:

Kitty Hawk FlyerOdpri galerijo
Kolo Chainless Chainless – kolo brez verige Bridgestone Air Free Nepredirljiva guma za kolo Bridgestone Air Free – nasvidenje, tlačilke! BMW M4 CS Coupe BMW M4 CS Coupe – razganja ga od moči Nova limuzina Mercedes-Benz razreda S Novi Mercedes-Benz razreda S (2018) – wellness na štirih kolesih · · · ·