Google Quick, Draw!
V zraku · tehnologija

Ste že slišali za Quick, draw!, Googlovo spletno igro, ki testira vaše risarsko znanje in vas v hipu zasvoji? Kot da od Googla nismo že dovolj odvisni, je ta poskrbel, da bomo še tisti preostanek prostega časa, ki ga imamo, preživeli v njegovi družbi. Očitno mu je dolgčas, saj se želi z nami igrati. Quick, draw! je spletna igra, v kateri nevronska mreža – paradigma za obdelavo informacij, ki deluje po vzoru človeških oziroma živalskih možganov – poskuša prepoznati vašo risbo. Na voljo imate 20 sekund časa. V tem času poskuša umetna inteligenca uganiti dodeljeno besedo, ki jo rišete. Preveri, kako dober risar ste.

Vam je dolgčas? Googlu tudi! Zato se želi s vami igrati spletno igro Quick, draw! Na voljo imate 20 sekund časa, da narišete dodeljeno besedo, v tem času pa mora Googlova umetna inteligenca prepoznati, kaj ste narisali. Ugiba sproti, kot to tekmovalci počno med igro pantomime.

Če torej obvladate zadevo, lahko Google motiv ugane že po nekaj potezah, torej še preden ste do konca narisali dodeljeno. Risarsko znanje in talent nista potrebna. Rišete lahko z miško ali s prstom po zaslonu na dotik.

Umetna inteligenca je res na hudi preizkušnji, saj ljudje rišemo iste stvari na tisoč in en način, ker pa se uči vzorcev, s časom osvoji vaš slog in še lažje ugiba. Igra je idealna za tiste, ki nimate prijateljev. Preizkusite jo lahko tukaj.

PREBERITE ŠE: Aplikacija Google PhotoScan: ko pametni telefon postane skener

Spletna igra Quick, draw! je del nove Googlove spletne strani A.I. Experiments, ki omogoča testiranje Googlovih najnovejših dosežkov na področju umetne inteligence na zabaven in praktičen način. Quick, draw! pa je le en izmed njih. Med drugim na strani najdem fotografsko aplikacijo Giorgio Cam, ki prepoznava predmete pred objektivom, in glasbena aplikacija A.I. Duet, ki za vami kot papiga ponavlja note.


Viseča mreža z droni Leteča viseča mreža – namesto dreves in nosilcev, dron! Božično-novoletna darila za tehnološke navdušence Božično-novoletna darila 2016: darila za tehnološke navdušence Obleka, ki varuje osebni prostor lastnika. Obleka, ki vas varuje pred vdori v vaš osebni prostor Objektiv Leica Red Summicron 50mm Usodno zapeljiv objektiv Leica Red Summicron 50mm – rdeča šminka za fotoaparat · · · · · ·