Spyker C8 Preliator
Utrip mesta · mobilno

Nizozemski butični izdelovalec prestižnih avtomobilov Spyker je na newyorškem avtosalonu nase opozoril z modelom Spyker C8 Preliator, ročno izdelano cestno živaljo s 525 konji. Gre za ”ogroženo vrsto”, saj bodo izdelali vsega 50 primerkov.

C8 Preliator je najnovejši model nizozemskega izdelovalca Spyker, ki je bil še leto dni nazaj ”na robu smrti”, zdaj pa se na sceno vrača skozi glavna vrata, na newyorškem avtosalonu. Ameriški trg je bil sicer od nekdaj tisti, ki je Nizozemcem rezal večino kruha. Da gre za ekskluzivno serijo, priča podatek, da bo na prodaj le 50 primerkov, ki bodo, butičnosti primerno, izdelani ročno.

Pod pokrov so C8 Preliatorju inženirji vgradili Audijev 4,2-litrski V8 motor, ki so mu pripojili še superpolnilnik, skupaj pa dajete moč 525-konjskih moči.

PREBERITE ŠE: Mazda MX-5 RF – kultni roadster kot Porsche 911

”Dramatični” Spyder s ”čokoladno” notranjostjo bo kupcem na voljo s 6-stopenjskim ročnim ali ZF-ovim 6-stopenjskim avtomatskim menjalnik. Priganjamo ga lahko do hitrosti 324 km/h, od 0 do 100 km/h pa ”teče” 3,7 sekunde. Če si ga boste omislili, bo kar konkretno stopil vaš bančni račun, saj boste morali zanj odšteti zajetnih 350 tisoč ameriških dolarjev (cca 310 tisoč evrov).

Spyker C8 PreliatorOdpri galerijo
Akrapovič in BMW Kdo bo koga? BMW S 1000 RR vs. BMW M3 z izpušnim sistemom Akrapovič Nadzvočno potniško letalo Boom Nadzvočno potniško letalo Boom bo 3x hitrejše od konkurence Audi A4 Audi se v oglasu za model Audi A4 pošali na račun Mercedesa Mazda MX-5 RF Mazda MX-5 RF – kultni roadster kot Porsche 911