Spyndi - stol, ki ga ukrojimo po meri
Utrip mesta · dom

Spyndi je stol tisočerih obrazov iz 60 kosov, ki jih lahko sestavite v nešteto variacij. Ročno izdelani stol je delo litvanskega oblikovalca pohištva Mindaugasa Zilionisa, ki je navdih zanj črpal iz človekove hrbtenice. Temu nekonvencionalnemu kosu pohištva lahko daste pravzaprav kakršnokoli obliko. Tako je lahko ne le stol, ležalnik, naslanjač ali gugalnik, temveč tudi počivalnik za noge, pregrada, pripomoček za vadbo, mizica in še marsikaj drugega.

Spyndi je prilagodljiv stol, ki ga lahko zaradi posebnega patenta uporabimo za številne priložnosti. Ko se nam spi, je tako lahko ležalnik, ko se nam sedi, stol, ko nam je do vadbe, oprema za fitnes … Vsak stol oz. komplet Spnydi sestavlja 1260 brezovih vezanih plošč, premazanih z oljem. Gre za unikatne člene, ”koščke sestavljanke”, ki v kombinaciji s šestrobo oz. natično glavo zagotavljajo trdnost in fleksibilnost hrbtenice.

PREBERITE ŠE: SmartSlab: pametna jedilna miza, ki kuha, hladi pijačo in polni telefon

Vsak kos ima strani A in B, sestavljanje poljubnega sedala ali kosa pohištva pa je nekoliko večji izziv kot sestavljanje sestavljank ali Lego kock. A kljub temu ni višja znanost ali bolj komplicirano kot sestavljanje pohištva od Ikee. Ukrivljena linija je tako na primer narejena z združevanjem natičnih stikov A+A+A ali B+B+B, ravno linijo pa sestavimo z ”rimo” A+B+A. Za 750 evrov ga lahko naročite na platformi za množično financiranje Kickstarster.

Spyndi - stol, ki ga ukrojimo po meriOdpri galerijo
Pametna jedilna miza SmartSlab SmartSlab: pametna jedilna miza, ki kuha, hladi pijačo in polni telefon Ikea je cene svojih izdelkov postavila v kontekst. Ikea: domiseln oglas, ki plastično ponazarja, kako cenovno dostopni so njeni izdelki Šilce Polaroid Shot Glass Polaroid Shot Glass Cube – šilce z nastavkom za športno kamero DIY portal DIY: portal iz ogledal · · ·