fbpx

Restavracije, ki imajo najlepše terase in dvorišča za poletno kosilo

Lepi sončni dnevi so kot nalašč za posedanje v hladni senci. Tudi v senci dobrih restavracij in gostiln, kjer si lahko privoščimo gurmansko kosilo. Katere so torej restavracije v Sloveniji, ki se lahko ob dobri kulinarični ponudbi pohvalijo še z lepimi vrtovi, terasami in dvorišči?

Restavracija Blejski grad

Blejski grad, ki se pne na skalni pečini nad jezerom, ponuja izjemen razgled na blejske lepote in okoliške Alpe. V restavraciji Blejski grad se lokalne in regionalne jedi pripravljajo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjajo gastronomsko dediščino Gorenjske in Slovenije. Za posebne pogostitve je na voljo tudi Viteška dvorana. Ob predhodni rezervaciji kosila ali večerje je vstop na grad prost, poleg tega pa si je možno ogledati grajsko tiskarno, muzej, kovačnico in vinsko klet.

Restavracija Blejski grad / Grajska cesta / Bled / jezersek.si
Delovni čas: vsak dan od 11.00 do 22.00

Restavracija Blejski grad (Foto: Žiga Intihar)
Restavracija Blejski grad (Foto: Žiga Intihar)

Restavracija Shambala

Restavracija Shambala že vrsto let navdušuje ljubitelje pristnih okusov jugovzhodne Azije in velja za najboljšo azijsko oziroma asian fusion restavracijo v Ljubljani. Že sam sprehod po zeleni ulici je lepa osvežitev, odkrivanje navdihujočih prostorov pa se nadaljuje v Shambalinem zastekljenem notranjem atriju, ki ponuja neobičajno doživetje stare mestne hiše. Iz atrija nas nato dolg ozek hodnik popelje na nepričakovano velik, čudovit zunanji vrt, ki je zaradi visokih dreves in bujnega zelenja neznačilen za center mesta in daje občutek “eksotičnega”. V poletnem času se lahko na Shambalinem vrtu osvežimo in sprostimo, naj bo to čez dan ali ob večerih, ko vrt zajame čarobna moč in prikliče romantično noto. Zaradi bližnjih Križank je tam moč prisluhniti tudi marsikateremu koncertu.

Restavracija Shambala / Križevniška 12 / Ljubljana / shambala.si
Delovni čas: od ponedeljka do sobote od 12.00 do 22.00, ob nedeljah in praznikih zaprto

Restavracija Shambala
Restavracija Shambala

Restavracija Fleur de Sel

Solni cvet (“fleur de sel”) je crème de la crème morske soli, po kateri Portorož že od vekomaj slovi. Danes si restavracija Fleur de Sel sama ustvarja sloveče ime s svojo ponudbo, ki je zlitje čudovitih mediteranskih okusov. Restavracija Fleur de Sel je sinonim za letoviški življenjski slog – sproščena, elegantno preprosta in prijazna s teraso nad zunanjim bazenom in slikovitim razgledom na Piranski zaliv. Uživajte ob gurmanskih specialitetah, ki jih spremlja petzvezdična storitev mednarodne verige Kempinski.

Fleur de Sel Kempinski Palace / Obala 45 / Portorož / kempinski.com
Delovni čas: vsak dan od 11.00 do 23.00

Restavracija Fleur de Sel
Restavracija Fleur de Sel

Nebotičnik

Ljubitelji kulinaričnih specialitet lahko na Nebotičniku uživamo v pestri ponudbi jedi à la carte, ob katerih lahko razvajamo svoje brbončice s skrbno izbranimi vini. V večernih urah glamurozna restavracija odvrže svojo vsakdanjo preobleko in jo popestri z elitno preobleko večernega ambienta. Večeri v restavraciji ovijejo prestolnico v popolnoma nasprotno atmosfero. Restavracija z dovršenim ambientom je primerna za poslovne sestanke, konference ob predhodni najavi, romantične večerje v dvoje, poročno slavje ali pa za enostavno druženje ob dnevnem kosilu, pripravljenem z vrhunskim občutkom za ljubitelje gurmanske kuhinje.

Nebotičnik / Štefanova 1 / Ljubljana / neboticnik.si
Delovni čas: od ponedeljka do sobote od 12.00 do 21.00, ob nedeljah in praznikih po dogovoru

Nebotičnik
Nebotičnik

PREBERITE ŠE: Najboljše restavracije v Ljubljani 2016

Gostilna As

Drevo je osrednji simbol Restavracije As, ki je vse od konca 90. let steber ljubljanske gostinske ponudbe in s svojo edinstveno kulinariko in vrhunsko vinsko karto svoje goste zmeraj znova prepriča, da si je nekatere stvari treba privoščiti z veliko žlico. Elegantna terasa v središču mesta je prostor za edinstvena doživetja in popolna izbira za dogodke, ki jih nočemo pozabiti. Dokaz, da drobne radosti osrečujejo.

Vila As, d. o. o. / Čopova ulica 5a / Ljubljana / gostilnaas.si
Delovni čas: vsak dan od 12.00 do 01.00

Gostilna As (Foto: Klemen Razinger)
Gostilna As (Foto: Klemen Razinger)

Restavracija diVino

Na strehi restavracije diVino, ki se nahaja v spodnjem delu Kristalne palače BTC City, se razprostira razkošna zelena terasa. Gostje se lahko na njej, čeprav je umeščena sredi urbanega nakupovalnega središča, umaknemo od vrveža in priložnostno uživamo ob izvrstnih koktajlih s prigrizki iz kuhinje restavracije diVino ali pa se prepustimo kateri od nepozabnih zabav v toplejših mesecih. Terasa diVino je tudi prostor za odmore udeležencev raznih kongresnih dogodkov, ki so organizirani v sklopu ponudbe restavracije diVino.

diVino restavracija in bar / Ameriška 8, BTC City / Ljubljana / divino.si
Delovni čas: od ponedeljka do sobote od 7.00 do 23.00

Restavracija diVino
Restavracija diVino

Pivnica Union

Pivnica Pivovarne Union je urejena v eni izmed najstarejših industrijskih stavb v Ljubljani, v nekdanji sladarni, locirani nasproti največjega ljubljanskega parka Tivoli ter na robu pivovarniškega dvorišča. Ponujajo različne vrste svetlega in temnega piva, nefiltrirano pivo in specialna piva; nekatere vrste so kot “pivovarjev izbor meseca” varjene samo za prodajo v pivnici. Gostje lahko izbiramo tudi med različnimi vrstami radlerja in brezalkoholnih pijač. Ker se k dobremu pivu poda tudi dobra hrana, kuharji pripravljajo tradicionalne slovenske jedi na sodoben način. Tudi v odprti kuhinji pred očmi gostov. V poletnih mesecih lahko v hrani in pijači uživamo tudi na pivovarniškem vrtu.

Pivnica Union / Celovška 22 / Ljubljana / pivnica-union.si
Delovni čas: od ponedeljka do četrtka od 11.00 do 24.00, ob petkih in sobotah od 11.00 do 01.00, ob nedeljah zaprto

Pivnica Union (Foto: Matej Špehar)
Pivnica Union (Foto: Matej Špehar)

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!