Sruli Recht x Ecco: kolekcija iz prosojnega usnja
Utrip mesta · moda

Modni oblikovalec Sruli Recht je za znamko Ecco izdelal modno kolekcijo Appariton, ki jo sestavljajo kosi iz prosojnega kravjega usnja. Gre za prvo tovrstno kolekcijo v zgodovini.

Posebnost modne kolekcije Appariton, ki jo je skupaj z modno znamko Ecco pripravil kontroverzni modni oblikovalec Sruli Recht, je prosojno usnje, iz katerega so narejeni kosi. Gre za novo obliko usnja, ki je plod triletnega projekta omenjenih akterjev.

PREBERITE ŠE: Modni trendi 2017: “hipbone cutout” – bočni izrez bo največji trend poletja

Čeprav prozorno usnje ni novost, saj so v preteklosti iz kozjega in ovčjega usnja že izdelali prosojno usnje, pa je bilo to trdo kot pergament in v praksi neuporabno. Recht pa je ustvaril različico, ki jo je moč uporabiti v modne namene. Njegovo prozorno usnje ohranja vse tiste lastnosti usnja, zaradi katerih ga imamo radi. Z najnovejšimi metodami so dosegli tudi trajno gibkost in odpornost materiala.

Kolekcijo Apparition (v prevodu prikazen), ki je svoje ime dobila po svojem videzu, ki spominja na prikazni, sestavljajo različni kosi oblačil in obutev v odtenkih zelene, črne, oranžne, krvavo rdeče in rumenorjave barve.

Galerija – Sruli Recht in Ecco:

Sruli Recht x Ecco: kolekcija iz prosojnega usnjaOdpri galerijo
Beefcake kopalke se zgledujejo po kopalni modi 20ih let Beefcake Swimwear – enodelne retro kopalke, primerne za oba spola nike-x-adidas-slides-shirtnyc-01-960x640 Adidas x Nike – legendarni natikači, za tiste, ki imajo radi obe znamki Balenciaga Arena Balenciaga Arena – torba za 2000 evrov, ki je videti kot Ikeina torba za 70 centov Ray-Ban Meteor Vrnitev kultnih sončnih očal Ray-Ban Meteor · · · · · · ·