fbpx

Sruli Recht in Ecco z modno kolekcijo iz prosojnega usnja

Sruli Recht x Ecco: kolekcija iz prosojnega usnja

Modni oblikovalec Sruli Recht je za znamko Ecco izdelal modno kolekcijo Appariton, ki jo sestavljajo kosi iz prosojnega kravjega usnja. Gre za prvo tovrstno kolekcijo v zgodovini.

Posebnost modne kolekcije Appariton, ki jo je skupaj z modno znamko Ecco pripravil kontroverzni modni oblikovalec Sruli Recht, je prosojno usnje, iz katerega so narejeni kosi. Gre za novo obliko usnja, ki je plod triletnega projekta omenjenih akterjev.

PREBERITE ŠE: Modni trendi 2017: “hipbone cutout” – bočni izrez bo največji trend poletja

V kolekciji najdemo tudi futuristične čevlje.
V kolekciji najdemo tudi futuristične čevlje.

Čeprav prozorno usnje ni novost, saj so v preteklosti iz kozjega in ovčjega usnja že izdelali prosojno usnje, pa je bilo to trdo kot pergament in v praksi neuporabno. Recht pa je ustvaril različico, ki jo je moč uporabiti v modne namene. Njegovo prozorno usnje ohranja vse tiste lastnosti usnja, zaradi katerih ga imamo radi. Z najnovejšimi metodami so dosegli tudi trajno gibkost in odpornost materiala.


Kolekcijo Apparition (v prevodu prikazen), ki je svoje ime dobila po svojem videzu, ki spominja na prikazni, sestavljajo različni kosi oblačil in obutev v odtenkih zelene, črne, oranžne, krvavo rdeče in rumenorjave barve.

Galerija – Sruli Recht in Ecco:

Dodatne Informacije

Več o avtorju:
srulirecht.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!